Na vsebino

V Kulturnem domu Črnomelj razstava Narava v človeku Jožice Medle

Foto: KD Črnomelj
Foto: KD Črnomelj

V avli Kulturnega doma Črnomelj je do 15. julija na ogled razstava Narava v človeku šentjernejske slikarke in grafičarke Jožice Medle, ki simbolno opozarja na naravno in človekovo večplastnost.

Jožica Medle s plastenjem, nizanjem in kompozicijskim zlaganjem prikazuje in ustvarja svoj lastni "likovni organum", v katerem se glas stvarnice narave in glas človeka združujeta v ekspresivno melodijo ubranosti.

Jožica Medle se je rodila leta 1959 v Novem mestu. Končala je srednjo šolo za oblikovanje v Ljubljani in 16 let službovala kot aranžerka. Leta 1995 je diplomirala na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani.

Predstavila se je na več samostojnih razstavah in sodelovala na številnih skupinskih razstavah. Udeležila se je več domačih in tujih likovnih kolonij. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko in oblikovanjem. Ilustrirala je nekaj pesniških zbirk: Šentjernejske Avgusta Cvelbarja (1996), Svet pod Gorjanci Jožeta Grgoviča (1997) in Onkraj sveta Saše Vegri (2005).

Leta 2006 je pri založbi Edina izšla njena grafična mapa. Jožica Medle je tudi članica Društva likovnih umetnikov Dolenjske. Deluje kot samostojna likovna umetnica in pedagoginja. Živi v Šentjerneju.

Avtorica se v zadnjem obdobju posveča grafičnim tehnikam, svojo kreativnost je uspešno nadgradila z zaključkom doktorskega študija na oddelku za grafiko na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu.

Razstava je na ogled vsak delovnik med 9. in 15. uro.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj