Na vsebino

Hiša dobrot Bele krajine ostaja odprta!

Hiša dobrot Bele krajine je prostor, ki v centru Metlike druži že več kot 40 belokranjskih ponudnikov. Gre za trajnostni projekt, katerega cilj je dvigniti kakovost in dodano vrednost lokalnim proizvodom, povečati lokalno samooskrbo ter približati lokalno pridelane prehranske izdelke širši javnosti, vse to na enem mestu. Tudi v teh časih Hiša dobrot deluje nemoteno, saj gre za živilsko trgovino, katere glavni cilj je podpreti lokalne proizvajalce hrane in pijače, skratka proizvajalce raznovrstnih belokranjskih dobrot.

Prodajalna z belokranjskimi izdelki na Mestnem trgu 7 v Metliki je odprta že dobre štiri mesece, med letošnjo poletno sezono pa je doživela pravi razcvet, saj se je izkazala kot pomembna turistična postojanka. Je pa trgovinica doprinesla tudi k pestrejšemu dogajanju v starem mestnem jedru Metlike in marsikomu olajšala nakupovanje, saj je obiskovalcu omogočila belokranjske izdelke na enem mestu. V Hiši dobrot Bele krajine najdete okoli 250 različnih izdelkov, recimo vina, piva, testenine, medi, marmelade, suhomesnati izdelki, mlečni izdelki … Vsi izdelki so lokalno pridelani, belokranjski.

Ob zaključku leta Hiša dobrot Bele krajine nudi darilne pakete, ki jih lahko oblikujete po povsem svojih cenovnih in vsebinskih željah. Darilni paket je lahko odlično darilo za vaše prijatelje, družinske člane ali poslovne partnerje ter ob enem čudovit način, da tudi sami pripomorete k dvigu lokalne samooskrbe oziroma podprete lokalne ponudnike, ki tvorijo mrežo ponudnikov Hiše dobrot Bele krajine.

Vabljeni!

Vir: Zavod Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj