Na vsebino

Zahvalna maša ob 25-letnici stega Črnomelj 1

Včeraj smo se belokranjski skavti zbrali na stegovem srečanju in kasneje še na zahvalni maši v spomin na prve obljube črnomaljskih skavtov izpred točno 25 let ter v zahvalo za vse skavte našega stega, zdajšnje in bivše.

Na stegovem srečanju nas je najprej časovni stroj, ki nas spremlja že od začetka skavtskega leta zopet pomotoma odpeljal, namesto v sedanjost v obdobje viteštva. Tam smo spoznali kralja, kraljico in kar nekaj vitezov, ki so nam v dramski igri pokazali, da včasih ni pomembna samo moč, ampak veliko več štejejo vrednote kot so požrtvovalnost, sodelovanje in pomoč drugim. Zatem smo se razdelili po starostnih skupinah in se ob igri ter različnih dejavnostih pogovarjali o naši skavtski obljubi, o vitezih ter različnih vrednotah, v katere verjamemo.

Sledil je najpomembnejši dogodek, na katerega smo se pripravljali kar dolgo časa – sveta maša. Pri maši smo kot običajno sodelovali, verjetno najbolj opazna »sprememba« naših skavtskih maš pa je bilo sodelovanje skavtskega benda, ki ga sestavljajo člani naše lokalne enote ter petje pevskega zbora, ki so zares popestrili sveto mašo. Pri maši smo obnovili skavtske obljube in se zahvalili vsem, ki so prepletli svojo pot s skavtsko potjo naše lokalne enote. Po maši je sledila še pogostitev, razšli pa smo se z mislijo, da praznovanja še ni konec, saj se kmalu zberemo v še večjem številu na prireditvi, ki bo 31. 3. 2017 v Kulturnem domu Črnomelj. Mi se prireditve že veselimo in upamo, da se nam pri praznovanju pridružite tudi vi!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj