Na vsebino

Romun tihotapil Turke; čez vikend prijeli prek 80 ilegalnih migrantov

Migranti za seboj puščajo tudi smeti. Fotografija je iz Vinice.
Migranti za seboj puščajo tudi smeti. Fotografija je iz Vinice.

Policisti so v soboto nekaj po 19. uri na cesti Novo mesto - Metlika, na območju Jugorja, kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi hrvaških registrskih oznak. 29-letni državljan Romunije je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Tihotapca so pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so sicer med 1. in 4. decembrom na območju Krmačine, Podzemlja, Drašičev in Božakovega prijeli 53 državljanov Sirije, državljana Maroka, državljana Alžirije in državljana Jemna, na območju Vinice, Dolenjcev, Žuničev, Drenovca in Tribuč pa 29 državljanov Maroka, dva državljana Palestine in državljana Irana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj