Na vsebino

Poročilo Društva za zaščito živali Bela krajina

Poročamo vam, da je DZZŽBK v letu 2016 oskrbelo 132 živali. Od tega 97 muck in mačkonov, 31 psov, dve poškodovani ptici in dva poškodovana ježka. Poleg osnovne oskrbe smo 28 muck zdravniško oskrbeli, 8 smo jih zaradi poškodb ali napredovane bolezni evtanazirali. Najmanj 36 živali smo pomagali odloviti ter jih posredovali v Zavetišče Turk. Opravljenih je bilo tudi 6 prijav na UVHVVR, enega psa pa smo odvzeli sami. Pri iskanju novega doma smo pomagali cca. 50 živalim. In ne nazadnje, v oskrbi smo imeli 6 "dudarčkov". V začasnih domovih nam ostaja še vedno več kot 15 odraslih muc, ki iščejo svoje skrbnike in Roni, naš kuža, naš cmokec, ki išče najboljšega človeka na svetu. Za vsemi številkami se skriva veliko prostovoljnega dela, odrekanja, časa, lastnega denarja in volje.
Vse to smo dosegli z vašo pomočjo, zato najlepša hvala vsem, ki nam pomagate tako ali drugače, finančno ali moralno, z delom ali predlogi, zbiranjem papirja, pomočjo na terenu, delitvijo objave... Hvala vsakemu od vas, spremljate in podpirajte nas še naprej. V veliko pomoč pri nastanitvi in oskrbi živali nam je pomagala Belokranjska Veterinarska Služba.

Vir: DZZŽBK

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj