Na vsebino

Neodvisen.si

V sredo smo na OŠ Metlika gostili vseslovenski družbeno odgovoren program NEODVISEN.SI. Gre za program, ki na poseben način seznanja mlade in odrasle s pojavi najrazličnejših pasti zasvojenosti.

Učenci druge triade so prisluhnili stripovskima junakoma Zarji in Svitu. Obdelane so bile teme pozitivne samopodobe, samozavesti, razumevanje sovrstnikov in čustvenih težav posameznikov ter boljših medsebojnih odnosov.

Učencem tretje triade pa so zamolčane resnice o zasvojenostih in njihovih pasteh na poseben način predstavila Miha Kramli, vodja Ambulante za zdravljenje zasvojenosti, in Bojan Kodelja, vodja programa Neodvisen.si.

Zvečer pa je bil za starše organiziran dogodek Preživeti med volkovi. Izpostavljeno je bilo ozadje informacijskega sveta, ki usmerja našo zavest in podzavest s psihološko preizkušenimi metodami manipulacije. Bojan Kodelja, avtor in moderator, je z gostoma dr. Vesno Vuk Godina in Miho Kramlijem odpiral zanimive teme, ki sta jih gosta podprla z resničnimi primeri iz svoje prakse. Dr. Vesna Vuk Godina je na svoj način osvetlila ravnanja ljudi glede na to, kaj je »prav« in kaj je »fajn«.

Vir: OŠ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj