Na vsebino

Zdrava šola

S šolskim letom 2016/17 se je OŠ Mirana Jarca Črnomelj vključila v projekt »Slovenska mreža zdravih šol«. Namen projekta je vplivati na zdrav način življenja vseh, ki hodijo v šolo. Projekt je tesno povezan s projektom Eko šola, ki ga na šoli izvajamo že vrsto let.

Letos smo največ pozornosti namenili skrbi za duševno zdravje, dejavnost pa smo izvedli danes. Zjutraj smo se zbrali vsi učenci in učitelji v veliki telovadnici. Najprej sta vodji projekta na šoli povedali nekaj besed o samem projektu ter poteku dneva. Sledilo je skupno razgibavanje, pri katerem so se učenci zelo zabavali. Nato so se odpravili v učilnice, kjer so imeli različne pogovore, delavnice, predavanja itd. Učenci razredne stopnje so največ pozornosti namenili prijateljstvu, učenci predmetne stopnje pa samopodobi. Spoznali so, kako pomembno je, da vsak pri sebi prepozna močne in pozitivne lastnosti.

Preživeli smo zanimiv in poučen dan, v katerem smo spoznali veliko lepega o sebi in drugih.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj