Na vsebino

Sodelovanje Otroškega vrtca Metlika in Zavoda Metlika

Skupina Zvezdice je zaključila z vseslovenskim gibanjem Turizem in vrtec, s temo Z igro do prvih turističnih korakov. Letošnja rdeča nit projekta je Okusni zakladi: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom!

"Povedano po domače je kulinarični turizem odkrivanje kulture določene dežele ali destinacije preko lokalne hrane in pijače oziroma kuharskih tradicij. Gre za kakršnokoli turistično izkušnjo, pri kateri oseba spoznava, ceni, zaužije ali si privošči hrano in pijačo, ki odraža lokalno kuhinjo, dediščino ali kulturo kraja," so za uradno definicijo poskrbeli pri Zvezi za gastronomski turizem v Ontariu (OCTA).

V sodelovanju z Zavodom za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika in njihovo Hišo dobrot Bele krajine smo pripravili več aktivnosti, kjer so otroci spoznavali ožje in širše družbeno okolje, se seznanjali s kulturo, tradicijo in turizmom Bele krajine. Ker je ena izmed najbolj prepoznavnih jedi naše turistične destinacije Belokranjska pogača in Otroški vrtec Metlika tudi prejemnik certifikata za izdelavo te kulinarične posebnosti, smo se odločili, da otroke naučimo kakšna je prava belokranjska pogača in kaj so vse ostale pogače, ki jih za nas pridno spečejo mame in babice.

Otroci so se tudi sami preizkusili v peki mini pogač – ker imajo majhne roke in majhna usta.

Vse aktivnosti smo odeli v igro, zabavo, ples ter strnili v kratek film.

Vabljeni k ogledu!

Vir: Zavod Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj