Na vsebino

Ministrica si je ogledala DSO Črnomelj

Požar v Domu starejših občanov v Črnomlju je vzel življenje. Zagorelo je v drugem nadstropju, v sobi, kjer je bival 88-letni oskrbovanec. Ta je utrpel tako hude poškodbe, da je v ljubljanskem Kliničnem centru umrl. Posledice požara, ki je uničil celoten trakt, si je danes ogledala tudi ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak, ki je izrazila sožalje svojcem pokojnega ter se zahvalila zaposlenim, gasilcem in policistom za takojšnje ukrepanje, da niso posledice še bolj tragične. Kolikšna je škoda, še ni znano, je pa ministrica obljubila, da bo država kot lastnica morala pomagati. V proračunu sicer nimajo rezerviranih sredstev za takšne primere, vendar se bodo sredstva morala nekje najti. Stavba je zavarovana, tako da bo del škode pokrila zavarovalnica.

Sanacija od požara in gašenja uničenega trakta se bo začela takoj, ko bo to mogoče. Zdaj so še vedno na delu kriminalisti in forenziki, ki ugotavljajo, zakaj je zagorelo. . Vsi oskrbovanci, ki so bivali na traktu, kjer je izbruhnil požar, so na varnem v drugih sobah.

Zvočni zapis

  • - Ministrica Anja Kopač Mrak

  • - Direktorica Valerija Lekič Poljšak

Vir: Radio 1

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj