Na vsebino

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak sprejela zaposlene iz DSO Črnomelj

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je sprejela zaposlene iz Doma starejših občanov Črnomelj, ki so pomagali v času decembrskega požara.

Ministrica se je zahvalila vsem zaposlenim, ki so pomagali ob požaru in s hitro, učinkovito in srčno reakcijo prepreči še večjo škodo.

To je bil prvi večji požar v domovih za starejše. »Nesreče žal ne počivajo. In če v takih trenutkih ljudje, zaposleni dobro, hitro odreagirajo, s tem preprečijo še večjo škodo. V vašem primeru so se zaposlene neustrašno zapodile v dim in reševale življenja nepokretnih stanovalcev. Res pogumno in srčno,« je zbranim zaposlenim povedala ministrica, in dodala »to je seveda več, kot od vas zahteva služba. Mnogi med vami ste bili v službi, kakor slišim, pa so tudi ostali sodelavci takoj prišli na pomoč. Res ste dober zgled.«

Ministrica je zaposlene tudi predlagala Komisiji za regijska priznanja Civilne zaščite Republike Slovenije za enkratno dejanje. Če bo komisija sprejela predlog ministrice bo zaposlenim Civilna zaščita podelila priznanje kot pozornost države in lokalne skupnosti.

Sanacija doma bo v roku enega meseca zaključena.

Vir: MDDSZ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj