Na vsebino

Urša Matotek bronasta na sredozemskem prvenstvu

Urša Matotek. Foto: Peter Kastelic/AZS
Urša Matotek. Foto: Peter Kastelic/AZS

V Egiptu je pretekli konec tedna potekalo sredozemsko prvenstvo v atletiki do 23 let, na katerem je nastopila četverica mladih slovenskih atletov. Med njimi je bila tudi članica Športnega društva Dolenjske Toplice Urša Matotek, ki je v skoku v daljino osvojila tretje mesto. Belokranjka, ki bo kmalu dopolnila 22 let, je v četrtem poskusu preskočila 6,21 metra, kar je bilo dovolj za bronasto medaljo.

Maroko ne vpliva dobro na Tinino prebavo

Tina Šutej pa je sinoči na atletski diamantni ligi v Marakešu v skoku s palico (4,45 m) osvojila šesto mesto. Boljši rezultat na najprestižnejši seriji svetovnih mitingov v Maroku so ji preprečile prebavne težave.

Imela sem težave s prebavo, od pol šestih zjutraj sem bila na stranišču. Že tretjič se mi je to primerilo v Maroku, nikjer drugje nisem imela takih težav. Zato kaj posebnega me morem povedati, saj še na ogrevanju ni bilo videti, da bom sploh kaj skočila. Nisem imela energije, zbrala sem jo za dve višini. Vesela sem, da nisem imela težav s tetivo,” je pojasnila Šutej, ki bo pred EP v Rimu nastopila le še 28. maja v Ostravi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj