Na vsebino

Digi-YOU-th: mednarodno usposabljanje v prostorih MC Bit

Večina si nas težko predstavlja vsakdanjik brez računalnikov, telefonov in raznih aplikacij, predvsem socialnih omrežij. Ne le v zasebnem življenju, tudi v poslovnem svetu vsak dan nekaj novega izide kar nam olajšuje delo, skrajša delovne procese in s komunikacijskimi kanali pričara občutek, da je svet res majhen.

Skupina mladih je v zadnjem tednu imela priložnost širiti svoje znanje na področju čim boljše izrabe digitalnih orodij. Organizacija SEEYN (South East European Youth Network) je v prostorih Mladinskega centra Bit v Črnomlju izvajala delavnice zanimive za vse poklice, ne le mladinsko delo. Združili so se mladi iz bivših držav Jugoslavije in pridružili so se jim še udeleženci iz Albanije, Bolgarije, Grčije in Italije.

S pomočjo trenerjev iz Sarajeva so izmenjali znanje o digitalnih orodjih, digitalni pismenosti, kompetencah, digitalnemu razkoraku, družbenih mrežah in družbenih medijih. Pri izvedbi delavnic so uporabljali razne platforme s katerimi se večina prej še ni srečala. Na primer, znamenitosti in zgodbo Črnomlja so spoznali s pomočjo mobilne aplikacije Actionbound, družbeno odgovorno kampanjo so ustvarili s pomočjo aplikacij Slack ter Canva in povratne informacije izmenjali s pomočjo platforme Mentimeter.

Namen projekta je bil dosežen, saj je večina udeležencev že pričela z uporabo novih orodij, ki jih bodo vključili v vsakdanjo uporabo pri delu v mladinski organizaciji iz katere prihajajo.

Nekateri predstavniki organizacij so šli na usposabljanju še korak dlje. Poleg znanja in kompetenc, ki so jih pridobili na usposabljanju, so izrabili tudi priložnost za mreženje. Ob
koncu usposabljanja so nastali zanimivi projekti, ki jih bodo organizacije skupaj ustvarile v prihajajočem letu in mladim iz jugovzhodne Evrope omogočile še več projektov v katere se lahko vključujejo in širijo svoja obzorja.

V ponos nam je bilo gostiti Digi-YOU-th v naših prostorih in veseli nas, da so imeli tudi Belokranjci možnost udeležbe na usposabljanju. Vabimo vse mlade Belokranjce, da
obiščejo spletno stran www.mc-bit.si ali spremljajo naša družbena omrežja in se pridružijo tudi našim bodočim projektom!

Vir: MC Bit, so.p.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj