Na vsebino

Likovna šola Artis v Črnomlju

Poletna likovna šola ARTIS je namenjena mladim od 6. do 9.razreda OŠ. Primerna je za vse, ki iščejo znanje na področju likovne umetnosti in ustvarjalnosti, ki želijo svoje znanje še dopolniti, pa tudi za tiste, ki jim poletno likovno ustvarjanje predstavlja idealno preživljanje šolskih počitnic.

Kaj lahko pričakujete od poletne šole ARTIS?

Program poletne šole vzpodbuja k likovnem razmišljanju in razvijanju lastne likovne izraznosti. Mladi bodo lahko v dopoldanskih delavnicah spoznali različne likovne tehnike, risanje z ogljem, svinčnikom, ustvarjanje s pametnimi telefoni, 3D ustvarjanje z žico in papirjem in druge. V posamezni delavnici bo glede na določeno tematiko poleg praktičnih znanj predstavljeno tudi teoretično znanje, kot so osnove anatomije človeka, risanje modela v prostoru in na koncu ustvarjanje velike skupinske slike, torej bodo avtorji vsi udeleženci likovne šole. Nastala likovna dela bodo last avtorjev, razen velike slike, ki bo krasila prostore MC BIT.

Poleg ustvarjanja bodo udeleženci v popoldanskem in večernem času spoznali mesto Črnomelj, si ogledali mestno muzejsko zbirko, obiskali izvir in nahajališče črne človeške ribice, obiskali slovensko najčistejšo plavalno reko Kolpo in spoznali mlade evropske prostovoljce iz Grčije, Poljske, Portugalske in Makedonije, kateri jim bodo predstavili svojo kulturo in jih naučili plese svojih držav. Predvsem pa bodo spoznali prijatelje z različnih koncev Slovenije in kreativno preživeli poletne počitnice.

Mentorici poletne šole ARTIS:

Andreja Verderber, akademska slikarka

Jasmina Strugar, profesorica likovne umetnosti

Cena poletne šole znaša 280 EUR (možnost plačila na dva obroka).

Cena vsebuje: udeležbo in materiale na delavnicah, popoldansko – večerne izlete in aktivnosti prostega časa, vstopnine v muzeje, 6 nastanitev v izobraževalnem centru Mladinskega centra (dve osebi v eni sobi in skupna uporaba kopalnic), 3 obroke na dan ter sadje in vodo skozi cel dan, nočno varovanje + darilo presenečenja

PRIJAVNICA

Prijave zbiramo do 10. junija. Poletna šola bo izvedena v primeru prijave vsaj 14 otrok.

Dodatne informacije:

Za več informacij nas lahko pokličete na 040-630-466 ali pišete na [email protected]

Vir: MC Bit

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj