Na vsebino

Krepko opita za volanom; nezakonito čez mejo

Črnomaljski policisti so bili minuli petek nekaj pred 15. uro obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na območju Dragatuša vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, voznika izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 68-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,94 miligramov alkohola (1,96 promila). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na nedeljo pa so med kontrolo prometa na območju Bele krajine policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili 57-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola (2,38 promila). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga pridržali in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

V soboto nekaj pred 8. uro so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na cesti Novo mesto - Metlika ustavljali osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Novem mestu, avtomobil ustavil in poskušal peš pobegniti. Policisti so pobeglega voznika izsledili in prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je 23-letni državljan Albanije v avtomobilu prevažal šest državljanov Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljani Bangladeša so izrazili namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli državljana Iraka ter državljana Indije. Policijski postopki s tujcema, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj