Na vsebino

Manica X Mateja: Intuicija v podjetništvu

Povzetek iz Starkmatove rubrike Morte jih spoznat!*
H2H**: Manica X Mateja

Z Manico naju je povezalo predvsem zanimanje do nezavednega dela naših odločitev, šele potem sva začeli sodelovati tudi poslovno. Intuicija je po mojem mnenju ena najbolj prežvečenih in hkrati popolnoma ne-razum-ljenih področij. Kako lahko izumljamo toliko tople vode okoli nečesa, kar je tako prvinsko? Manica pa z njo dela tako spoštljivo, previdno in prenaša izkustveno intuitivno znanje naprej skozi prakso. Prilagojeno za vsakega človeka, podjetnico, podjetnika.

Ko sem predavala na letošnji podjetniški šoli Go4Ideja (PI Bela krajina) na temo razvoja (osebne) blagovne znamke in razvoja poslovnih modelov, sem imela ves čas v mislih to kar opozarja Manica. Težko avtentično gradiš poslovno zgodbo, če ne veš kdo si. V smislu - katere vrednote te “poganjajo”, kaj zares “obvladaš” in s kakšnimi nameni ustvarjaš poslovno zgodbo. Ker, ko to veš - je vse tako zelo enostavno. Tako pa se cel čas ciklaš, a bi to objavil ali raje to? A se naj tega lotim tako ali raje tako? Da, tudi to je intuicija. TUKAJ najdete še njeno mnenje o tej temi.

Manica Čelofiga je intuitivna poslovna trenerka z diplomo ekonomskih ved s področja financ in managementa. Usposobljena na inštitutu Intuition Wisdom Institute, združuje najboljše iz obeh svetov. Združevanje običajnih strategij z metafizičnimi informacijami je postala njena super veščina, s katero opolnomoči podjetja, njihove lastnike in menedžerje, da ta postanejo bolj pristna in trajnostna.

Vesela sem, da se je odvzala mojemu povabilu k ustvarjanju tega zapisa. Že nekaj časa nazaj, a kot pravi tudi sama - nič ne gre na silo. ;)

Torej, da razčistimo. Intuitivni marketing vs intuicija v marketingu?
“Na kratko je moj pogled sledeč: največji izziv besedne zveze intuitivni marketing je ta, da ga laična javnost skupaj s konvencionalnim marketingom uporabljata napačno. S pridevnikom intuitivno, nakazujejo, da je nekaj nekdo kupil nezavedno, kot posledica kampanj “awarness-a”. Kupec misli, da gre za sinhroniciteto, dejansko pa je bil um človeka načrtno naslovljen s ponavljajočim se pojavljanjem blagovne znamke, vizualnih sporočil ali besednih zank. Intuicija v marketingu trdim jaz, da pomeni, da zna nekdo ločiti zel od plevela, presoditi, vedeti ali je sporočilnost marketinga pristna in ustrezno prezentira trgu določeno podjetje ali je marketing bolj laž, kot resnica, kot so npr. reklame za čistila.”

Da te izzovem še s tem vprašanjem. S katerim priljubljenim podjetniškim nasvetom se NE strinjaš?
“Nasvet, da je potrebno trdo delati. Nič v prostoru ustvarjalnosti, kar v samem bistvu podjetništvo je, ni trdo. Trd produkt, ali po domače materializirana ideja, je rezultat. Večino poslovnih nasvetov je potrebno obrniti na glavo. To ne pomeni, da nisi priden, delaven, gre se za napačno sporočilnost nasveta, ki bi ga lahko poimenovala promocija “hardnessa”, namesto “beingnessa”. Fokus na izdelkih, namesto avtorju - naši biti.”

Pred kratkim si (skupaj z Leo Omersa), enega od stebrov Šole intuitivnega vodenja 2024, vodila v Beli krajini - Semiču. Kaj te je pritegnilo in kako čutiš Belokranjke in Belokranjce?
Bela krajina kot prostor je ena sama milina uval, vrtač in njihove rodovitnosti, ki na površju pripoveduje o izjemni moči podZemlja oz. kozmičnih sil (Zemlja je del vesolja, kajne?) na tem področju. Bela krajina nosi VELIKO pozabljeno MOČ, ki vam in vsem nam lahko veliko pove in preda. Belokranjce čutim od malega, ko sem hodila k sestrični v Črnomelj na počitnice, kot ljudi z največjim srcem v Sloveniji in poštenostjo, ki pa, v kolikor je ranjena s strani zlaganih ljudi, ustvarja umaknjene Belokranjce ali takšne, ki so varno zaprli srce ter se predali mentalu in materialu, a v sebi še vedno iščejo tisto MOČ, ki jih nagovarja od vnotraj prostora in njih samih navzven.”

>> Če vas zanima še njeno mnenje o tem kdaj zares uspeš kot podjetnica / podjetnik ali o tem katera je največja ne-um-nost o intuiciji pa o tem kaj bi sama svetovala 20-letni Manici pa v razširjenem zapisu na naši spletni strani TUKAJ.

* Morte jih spoznat: Rubrika je plod navdušenja nad kreatorji podjetniških zgodb, s katerimi sodelujemo že nekaj časa. Večini smo pomagali pri oblikovanju in postavitvi spletnih strani/trgovin, drugim pri marketinških dejavnostih. Pri vseh pa je ključno to, da smo se v trenutku posinhronizirali in, saj veste, posel smo ljudje (H2H). In bolj kot spoznavam vse te podjetniške zgodbe, bolj sem navdušena. Za vsemi temi podjetniškimi zgodbami pa stojijo ljudje. Tako izjemni, tako pozitivno nori v svojem poslanstvu. Pa naj gre za urejanje vrtov ali treninga intuicije. Dajmo se tudi kaj naučiti od njih. Jaz se vedno.

** H2H: H2H (Human-to-Human) marketing ali prodaja človek-človeku se nanaša na dejstvo, da je vsaka marketinška interakcija, med podjetji in kupci ali med podjetji in drugimi podjetji, interakcija med ljudmi. Gre za razvoj tradicionalnih prodajnih modelov B2C in B2B. Zdaj je bolj kot kdajkoli prej uvedba tega »človeškega« elementa lahko velika razlika za podjetja v prenatrpanem in pogosto neosebnem spletnem prostoru. Humanizacija v prodaji gradi zaupanje. Preverjeno.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj