Na vsebino

Kaj bo novega v Ajdovem zrnu?

Podpis pogodbe (z leve): Martin Gosenca, Andrej Kavšek in Marko Stopar. Foto: Občina Črnomelj
Podpis pogodbe (z leve): Martin Gosenca, Andrej Kavšek in Marko Stopar. Foto: Občina Črnomelj

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je s predsednikom uprave družbe CGP Martinom Gosenco podpisal dobrih 157.000 evrov vredno gradbeno pogodbo za ureditev Ajdovega zrna s parkirišči in prostorom za tržnico v središču Črnomlja. Župan je ob tem z direktorjem črnomaljskega podjetja Markus Markom Stoparjem podpisal tudi pogodbo za gradbeni nadzor ter koordinacijo in varstvo pri delu v vrednosti okoli 5.000 evrov.

Naložba je del projekta Po poteh skrivnostnega obiskovalca in je sofinancirana s strani ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v okviru načrta za okrevanje in odpornost. Urejanje Ajdovega zrna se bo začelo predvidoma v juniju, zaključeno pa naj bi bilo do konca avgusta letos.

V okviru projekta je predvidena ureditev parkirišča za avtomobile, prodajnega prostora z nadstrešnico in stojnicami lokalnih ponudnikov (lokalno pridelana hrana, izdelki domače obrti, …). Nameščena bosta prodajna avtomata z lokalnimi izdelki, ki bosta tako turistom kot lokalnemu prebivalstvu časovno neomejeno na voljo. Na lokaciji Ajdovega zrna bo polnilnica za električna kolesa in dve polnilni postaji za električne avtomobile, pitnik, klopi, urejene zelene površine ter druga urbana oprema.

Z ureditvijo Ajdovega zrna kot vstopne in izstopne točke za obiskovalce mestnega jedra Črnomlja si občina prizadeva za izboljšanje življenjskih pogojev in večjo privlačnost mestnega jedra za razvoj gospodarskih in turističnih dejavnosti, ne le za turiste temveč tudi za lokalno prebivalstvo.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj