Na vsebino

Ekskurzija v Gradec

17. maja smo se učenci od 7. do 9. razreda OŠ Podzemelj, ki obiskujemo pouk nemščine, nadarjeni učenci in učenci, ki so predstavljali šolo na otroškem parlamentu, odpravili v Graz.

Izlet se je začel, ko smo se vsi zbrali pred šolo in odpotovali proti čokoladnici Zotter, ki je v bližini mesta Graz. Med ogledom smo spoznali postopek izdelave čokolade — od najmanjšega kakavovega zrna do končnega izdelka. Vsi smo se pošteno najeli odličnih čokoladic, nato pa smo se odpravili na sprehod po njihovem živalskem vrtu Zotter, kjer smo lahko božali živali in se zabavali na igralih.

Nato smo se z avtobusom odpeljali v center mesta in si ogledali znamenitosti. Med sprehodom po mestu nam je vodička pokazala znane stavbe ter na kratko povzela zgodovino mesta. Po napornem sprehodu po mestu, smo se odpravili v nakupovalno središče Seiersberg, kjer smo imeli čas za kosilo. Z dobljeno energijo in po vseh nakupih, smo se po napornem dnevu, vendar polni novih vtisov in spoznanj, vrnili domov. Izlet nam je bil zanimiv in poln presenečenj, vmes nas je ulovila tudi toča, ampak tako kot pravijo, za vsakim dežjem posije sonce.

Vir: OŠ Podzemelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj