Na vsebino

Mladim predstavili 14 poklicev prihodnosti

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je včeraj na črnomaljskem Gričku pripravil letošnjo Parado učenja, ki jo je obiskalo več kot 500 udeležencev. V okviru osrednjega dogodka letošnjih tednov vseživljenjskega učenja, so mladim iz vseh belokranjskih šol na Poklicijadi predstavili 14 poklicev prihodnosti.

Mladi so na stojnicah tako lahko spoznali delo upravljalca družbenih omrežij, specialnega in rehabilitacijskega pedagoga/logopeda, policista, bolničarja – negovalca in zdravstvenega tehnika, vplivneža, raziskovalca s področja okolijskih znanosti, vrtnarja/semenarja, upravljalca podeželja, terapevta s konji, fotografa, programerja in upravljalca robotov, konstruktorja v razvoju ter ustvarjalca videoiger. Kot so povedali organizatorji dogodka, so nekatere poklice izbirali tudi na podlagi pomanjkanja kadra v teh poklicih.

Parado učenja je otvoril Kristian Asani, strokovni sodelavec v skladu tveganega kapitala Silicon Gardens, ki je mladim svetoval usposabljanje v t.i. mehkih veščinah, saj te vplivajo na medsebojne odnose, komunikacijo, reševanje konfliktov in so v svetu nenehnih sprememb še kako dobrodošle. Sposobnost prilaganja nenehnim spremembam na trgu dela je v svojem nagovoru poudaril tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek.

Poklicijada je pojekt promocije in popularizacije poklicev na interaktiven način za vse generacije. S projektom želijo predstaviti vsem generacijam različne poklice, ki jih na trgu dela primanjkuje ter jih na zanimiv način informirati ter spodbuditi k spoznavanju možnosti in priložnosti v lokalnem okolju, raziskovanju trga dela ter sprejemanju odločitev o karieri in nadaljnji izobraževalni poti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj