Na vsebino

Golob bi odstranil ograjo ob Kolpi

Foto: Nebojša Tejić/STA
Foto: Nebojša Tejić/STA

Gibanje Svoboda bo na predvolilni konvenciji 19. marca predstavilo vse kandidate za parlamentarne volitve in celoten program, je napovedal predsednik te stranke Robert Golob. Program po njegovih besedah pripravlja več kot 60 strokovnjakov z različnih področjih. Nekateri bodo tudi na kandidatni listi stranke, drugi pa so pripravljeni sodelovati v prihodnji vladi.

Podrobnosti o kandidatih in programu še ni razkril, se pa ob trenutnih geopolitičnih razmerah zavzema za spremembe energetske, obrambne in zunanje politike.

Ob tem se je zavzel za odstranitev ograje na meji s sosednjo Hrvaško, saj se je po njegovem mnenju izkazala za neučinkovito in ni prispevala k zajezitvi begunskih tokov. “Zagotovo ne bom angažiral prijateljskih podjetij za to, da bodo dobila posel pri podiranju ograje. Ograja bo umaknjena, o tem sem prepričan, saj nima nobene funkcije več. Pri zajezitvi begunskih in migrantskih tokov ni pomagala,” je zagotovil Golob.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj