Na vsebino

Dolenjsko-posavska gazela 2017 je podjetje Adria Dom, d. o. o

Družba Dnevnik, d. d., je nocoj v Šolskem centru Novo mesto razglasila drugega finalista Slovenske Gazele 2017. Metodološka komisija je za gazelo dolenjsko-posavske regije 2017 izbrala Črnomaljsko podjetje Adria Dom, proizvodnja mobilnih domov, d. o. o., z odlično boniteto A1++. Nominiranca dolenjsko-posavske regije sta bili tudi podjetji BOS GRUBAR, kovinarska proizvodnja, d. o. o., in ISKRA PIO, proizvodnja industrijske opreme, d. o. o., obe iz Šentjerneja.

Adria Dom je črnomaljska gazela, ki je avgusta zaokrožila 15-letnico delovanja, zadnja tri leta jo vodi Marta Kelvišar. Podjetje zaposluje 214 ljudi in je specializirano za razvoj in proizvodnjo mobilnih hišic in razkošnih mobilnih šotorov (glamping). Podjetje, ki je del skupine Adria Mobil, je v zadnjih treh letih za 45 odstotkov povečalo rast prodaje. Izvozijo kar 99 odstotkov prodaje, od tega več kot 70 odstotkov na italijanski in hrvaški trg, z razvojem hiše za celoletno bivanje pa krepijo prodajo na zahodnoevropski in skandinavski trg. Z razvojem razkošnega mobilnega šotora (glamping), ki so ga patentirali, so si odprli pot v svet, predvsem nagovarjajo grški, japonski in tudi arabski trg. Podjetje je v preteklem letu ustvarilo 24,7 milijona evrov prihodkov od prodaje. Zaradi lanske izjemne rasti v letošnjem letu ne pričakujejo povečanja prodaje. V podjetju imajo vzpostavljen sistem stalnih izboljšav procesov, sodelujejo v različnih kompetenčnih centrih in skrbijo za stalno izobraževanje zaposlenih. (več o podjetju)

Utemeljitev metodološke komisije: Dolenjsko-posavska gazela 2017, Adria dom, d. o. o.

»V zadnjih desetih letih je Adria Dom, članica skupine Adria Mobil, s pomočjo tehnološko napredne proizvodnje izdelala že več kot 10.000 mobilnih hišic. Od tega jih izvozi kar 99 odstotkov, večinoma v Italijo, na Hrvaško, v Nemčijo in na Madžarsko. Podjetje, ki danes zaposluje prek 200 sodelavcev, je v letih od 2011 do 2016 prihodke od prodaje več kot podvojilo – z 10,7 na 27,15 milijona evrov – in pri tem doseglo zavidljivo povečanje dobička. Ta je zrasel s skromnih 4250 evrov na kar 1.720.068 evrov. Glavne konkurenčne prednosti podjetja so strokovno znanje, timsko delo, inovativnost, visokokakovostni izdelki, izkušnje, 50-letna sinergija znotraj skupine Adria Mobil in nenazadnje tudi lokacija proizvodnje, ki je pomembna pri vstopu na ciljne trge. Podjetje se zaveda konkurence, zato veliko pozornosti posvečajo usposabljanju zaposlenih, zlasti strokovnjakov na področju razvoja. V letu 2016 so obstoječemu programu dodali novo linijo izdelkov – »glamping« šotore, letos pa uvajajo inovativno oblikovane nove izdelke »Designed to Perform«. Gonilo rasti so razvoj in inovacije. Rast v podjetju je načrtna in je del strategije. »Če ne načrtuješ, se lahko kmalu zgodi zgolj padec,« je poslovna filozofija Adrie Doma, ki posluje in se razvija z učinkovitim pristopom osredotočenosti na kupca.

Podjetje Adria Dom, d. o. o., z odlično boniteto A1++ je metodološka komisija izbrala za gazelo dolenjsko-posavske regije 2017.«

Kratek predstavitveni video si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Dnevnik d.d.
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj