Na vsebino

Zaključek Župančičeve frulice v pesnikovem rojstnem kraju

V Domu krajanov Vinica je v torek potekalo zaključno srečanje letošnje 34. Župančičeve frulice, na katerem so se zbrali najboljši mladi deklamatorji, pesniki in pripovedovalci iz vse Slovenije. Na dan, ko je minilo natanko 75 let od smrti belokranjskega mojstra besede Otona Župančiča, so se najboljši mladi pesniki in deklamatorji po letu 2016 znova zbrali v pesnikovem rojstnem kraju.

Čeprav so zmagovalci vsi, ki so se v hudi konkurenci uvrstili med najboljše, je najboljši deklamator postal Oton Suhadolnik (OŠ Log-Dragomer), najboljši mladi pesnici pa Irena Prešeren (OŠ Šmarjeta) in Ana Kumperger (Gimnazija Celje-Center).

Med finalno peterico deklamatorjev se je uspelo uvrstiti tudi Klementini Zalokar (OŠ Vinica), med peterico najboljših osnovnošolskih pesnikov pa Ajdi Zgaga Misja (OŠ Metlika) in Tamari Miketič (OŠ Loka Črnomelj).

Dobitnika pastirskega roga, simbola govorništva, je določila komisija v sestavi voditelj Žiga Bonča, pevka Nada Milčinski in igralka Mojca Funkl. Nagrado župančičeva frulica pa so izbrali literarni kritik Igor Divjak, profesorica Darja Pavlič in pesnica Veronika Dintinjana.

Slavnostni gost in podeljevalec na dogodku je bil pesnik, pripovednik, dramatik, publicist in prevajalec z izjemnim opusom Milan Dekleva.

V projektu Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj je letos sodelovalo več kot 300 mladih pesnikov in deklamatorjev iz 78 slovenskih šol.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj