Na vsebino

Luka Kambič ostaja med prvoligaško druščino

Luka Kambič bo oblekel dres Domžal. Foto: NK Domžale
Luka Kambič bo oblekel dres Domžal. Foto: NK Domžale

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je predstavil novo okrepitev. Konkurenco v obrambi rumene družine bo okrepil Luka Kambič. 25-letni desni bočni branilec je podpisal pogodbo do leta 2026 in bo na svojem rumenem dresu nosil številko 66.

''Počutim se odlično in vesel sem, da ostajam v prvi ligi. Priložnost za sodelovanje z Domžalami si štejem v veliko čast, saj gre za velik in uspešen klub, z bogato zgodovino v slovenskem nogometu. Cilji so, da zberem čim več minut, da s svojo igro pomagam ekipi do dobrih rezultatov in da se na koncu sezone uvrstimo v evropska tekmovanja,'' je samozavestno dejal Kambič.

Otrok novomeške Krke je v zadnji sezoni igral tako za Koper kot za Rogaško, s katero je prišel tudi do naslova pokalnega prvaka. Na igrišču je preživel 2007 minut in se dvakrat vpisal med strelce. Rogaška, ki je sezono v Prvi ligi končala na osmem mestu, je ostala brez licence in se posledično seli v četrto ligo.

Prihoda Belokranjca se je razveselil tudi izvršni direktor Domžal Matej Oražem: "Položaj desnega bočnega branilca je bil najbolj podhranjen v naši ekipi. Na tem položaju smo si želeli zanesljivega igralca in v drugi polovici sezone je Luka pokazal da je zrel in sposoben igrati na najvišjem nivoju v državi. Izkoristili smo dejstvo, da je zaradi izpada iz prvoligaškega tekmovanja pogodba Luke z njegovim prejšnjim klubom prenehala, ter tako Luka prihaja v NK Domžale kot prost igralec. Pričakujemo, da bomo s tem prihodom to igralno mesto stabilizirali," je Oražem povedal za klubsko spletno stran.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj