Na vsebino

Dan odprtih vrat v vrtcu Metlika

Včeraj popoldne smo v večnamenskem prostoru vrtca Metlika pripravili delavnice in na široko odprli vrata v nekatere igralnice in omogočili ogled in igro v novi senzorni sobi. Pripravili smo tudi bogat novoletni BAZAR.
Vse izdelke, ki smo jih ponudili na bazarju, so ročno izdelale delavke vrtca. Skrbno smo pripravili večnamenski prostor. Tukaj smo otrokom ponudili "bazena" napolnjena z mivko in igračami. Na okensko polico smo namestili zaboje s kinestetičnim peskom in različnim materijalom (gres, polenta ...).
Otroci uživajo pri takšni igri. Poskusite ponuditi takšno igro otrokom tudi doma. Res je potrebno po končani igri malo več časa pometati ali sesati, toda neprecenljiv je občutek opazovati, kako se otrok zabava.
Otroci zelo radi gnetejo testo. Ponudite jim poleg nekaj pripomočkov, navidezni krožnik in pribor ter nekaj dodatnih sestavin. Ustvarili bodo pravo mojstrovino. Doma narejene tipne plošče so prav tako uporabne, kot tiste, ki jih kupite v trgovini. Te imajo še dodano vrednost, če jih naredite skupaj z otrokom.
Otroci se zelo radi igrajo z igračami, ki jih ustvarimo v vrtcu. Igrača Čudežno drevo in Škratova čutna pot sta igrači, ki po svoji kvaliteti ne zaostajata za kupljenimi igračami. Ponosni smo, da jih lahko ponudimo otrokom. Omogočata veliko zanimive igre.
Žogice različnih oblik, barv, tekstur so vedno zanimive. Lahko jih mečemo, božamo ali pa celo polagamo po določenem zaporedju. Možnosti za pestro igro je ogromno. Opazujemo lahko različne stvari. Za otroke so zanimivi kozarčki ali plastenke napolnjeni s fižolom, koruzo, listjem ... So različnih oblik, barv, velikosti ... Nudijo veliko možnosti za pogovor, opazovanje, igro. Vse to se nahaja okoli nas in nič ne stane, ponuja pa veliko.
Otroke vedno očarajo peščene ali oljne urice. So različnih oblik in barv. Ponujajo tudi razna presenečenja. Svetlobni učinki so prav tako vedno zanimi, vendar moramo paziti, da dražljajev ni preveč.
V igralnic čebelic se je bilo mogoče sprehoditi po čutni poti, ustvarjati in poslušati zanimivo glasbo ter se odpočiti v kotičku za umirjanje.
V našem vrtcu se zavedamo, da nova spoznanja v vzgoji in izobraževanju terjajo od pedagoških delavcev spremenjen pristop pri delu z otroki. Zato si želimo dvigniti kvaliteto dela s ciljno usmerjenimi dejavnostmi ter omogočati optimalen napredek in izboljševati kakovost življenja ter samostojnost vseh otrok. Prepričani smo, da smo danes dokazali, da mislimo resno.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj