Na vsebino

Branje prvošolcem in kamenček, ki prežene žalost

Pa so za nami še eni Tedni vseživljenjskega učenja, ki smo jih izvedli ob podpori ZIK Črnomelj. Učitelji in učenci OŠ Vinica so pretekli mesec pridno sodelovali in ustvarjali delavnice ter dogodke, ki so bili posvečeni učenju in krepitvi zavedanja, da smo z učenjem obkroženi vedno in povsod, na najrazličnejše načine. Zadnja objavljena dogodka v sklopu TVU, ki sta sicer potekala daljše časovno obdobje, sta bila druženje prvošolcev z delavci šole ob branju in s prav posebnim kamenčkom, ki prežene vsako žalost in strah.

Beremo skupaj

V okviru tednov vseživljenjskega učenja smo se v 1. razredu odločili, da bomo v razred povabili različne delavce naše šole, ki so nam na svoj način prebrali ali predstavili pravljico. Tako so nas obiskali kuharica, učiteljica matematike, učitelj športa in šolska tajnica. Z zanimanjem smo jim prisluhnili in lahko rečemo, da so se v branju pravljic odlično odrezali in da jih bomo prav zagotovo še povabili.

Kamenček, ki prežene žalost

V 1. razredu tekom celega šolskega leta razvijamo medsebojne odnose, spodbujamo prijateljstvo, se učimo, kako premagati strah, neuspeh, razočaranje, žalost, kako sprejeti poraz, upoštevati pravila v različnih življenjskih situacijah, sprejeti pomoč in jo ponuditi, kako biti prijazen, kako navezati stike z novimi prijatelji, skratka kako v razredu ustvariti prijetno in prijazno okolje za učenje ter medsebojne odnose. Predvsem v nižjih razredih, se velikokrat zgodi, da se otrok zjoče, ker ne zmore, je razočaran, prizadet ali žalosten. Zoper žalost imamo v razredu poseben kamenček, ki ga hranimo v posebni škatlici, na posebnem mestu in ga uporabljamo za umiritev, premagovanje strahu in žalosti.

Vir: OŠ Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj