Na vsebino

Otvoritev senzorne sobe

V vrtcu Metlika smo uredili SENZORNO SOBO, ki je opremljena tako, da je primerna za vsakega otroka, ki potrebuje majhen ali malo večji korak na poti k boljši kvaliteti življenja in samostojnosti. Je prostor, kjer bodo otroci lahko raziskovali s svojimi čutili, pridobivali izkušnje o pomenu občutkov ter razvijali svoje senzomotorične funkcije. Procesi senzorne integracije se pri dojenčku in kasneje pri otroku razvijajo postopno, preko igre in ob različnih aktivnostih. V obdobju, ko otroci obiskujejo vrtec, poteka intenziven senzomotorični razvoj. Gibanje omogoča otroku razvoj na telesnem, spoznavnem, čustvenem in socialnem področju. Razvijanju različnih čutil in spoznavanju svoega telesa pa smo namenili prav senzorno sobo.

Kako je soba nastajala in kdo nam je pomagal:

Dela smo se lotili tako, da smo najprej poiskali primeren prostor. Nekdanja pisarna, ki je ločena od zunanjih fizičnih dražljajev, je bila ustrezna izbira. Pri začetnem urejanju prostora sta bila najbolj aktivna naš hišnik Tone Plesec in Robert Željko. Naša šivilja Melita Kajin je poskrbela, da je sobica zelo lično oblazinjena in vse kar se je sešiti dalo, je mojstrsko sešila in uredila. Za električno napeljavo je skrbno poskrbel Aleš Tudjan. Hodnik sta čudovito poslikali vzgojiteljici Lucija Hribljan in Mateja Vidmar.

Tako smo sobo, s pomočjo donatorskih in lastnih sredstev, uspeli že osnovno urediti. Skušali smo izbrati opremo, ki vzpodbuja različna čutila. Res je, da smo šele na začetku. Vendar vsak začetek ponuja različne možnosti in na nas je, da odkrijemo, kaj vse še nam lahko nudi sam prostor in koliko opreme bomo še potrebovali.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo VSEM, ki ste nam do sedaj na različne načine pomagali.

Dodatna sredstva še vedno zbiramo tudi s prodajo izdelkov in voščilnic, katere izdelujejo pridne delavke vrtca in so ponujeni v prodajo na bazarju.

Za konec gre hvaležna zahvala delavcem vrtca za ves trud in celotno delo pri pripravi senzorne sobe, včerajšnje prireditve in delavnic.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj