Na vsebino

Aktivnosti RK Metlika v teh dneh

Glede na situacijo v Metliki, kjer se je virus pojavil med prvimi, smo se v RK Metlika takoj organizirali.

Poskrbeli smo za vse ukrepe za pridobitev nujne zaščitne opreme za prostovoljce in člane ekip prve pomoči (PP). Pregledali smo število prostovoljcev, ki jih je za normalne razmere veliko, v teh kritičnih trenutkih pa bi jih potrebovali še več.

Samo delo v RK smo reorganizirali. Ukinili smo vse naloge, kjer se zadržuje več ljudi hkrati (preventivne akcije, izobraževanja...). Pomoč v obliki hrane ali dostave našim prejemnikom pa je organizirana tako, da se osebe čim manj srečujejo in imajo minimalen stik. Ob kontaktih se uporablja vsa potrebna zaščitna oprema. Po potrebi (težave z zdravjem, prevozom) hrano dostavimo na dom.

Kot člani štaba CZ občine Metlika pa smo poleg svojih nalog prevzeli tudi naloge, ki nam jih razporedi štab CZ. Tako poskrbimo za dostavo hrane starejšim (prej v pristojnostih DSO), urejanje dodatnih prostorov v DSO za dodatne potrebe negovanja stanovalcev, delo na recepciji DSO, skrb za izhodno in dohodno pošto ZD (recepti, zdravila, naročila …), organiziramo varstvo otrok za zaposlene v nujnih službah, dovoz hrane in zdravil občanom v samoizolaciji …

Na terenu opažamo vse več stisk, predvsem pri starejših in bolnih. Odzivamo se na vse klice po pomoči, tudi če gre le za potrebo po pogovoru.

Kot sekretarka RK Metlika sem izredno ponosna, da imamo v naših vrstah tako predane in srčne prostovoljce. Izrekam jim velik hvala v svojem imenu in imenu RK v želji, da bomo svoje poslanstvo do konca opravljali zdravi, saj bomo le tako zmogli opraviti vse kar nas čaka.

Še enkrat pozivam občane naj se v primeru stiske obrnejo na nas. Hkrati pa naprošam občane, ki so pripravljeni pomagati, da nas pokličejo. Stopimo skupaj, da si olajšamo prihodnje dni.

V želji, da se razmere v državi in Beli krajini čim hitreje normalizirajo, vam želim vse dobro.

Vir: RK Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj