Na vsebino

Ne dobite kadra? Vaša spletna stran pa spi in zapostavljate potencial Linkedin-a?

Spletna stran pravzaprav “prodaja” tudi vaše super delovno mesto

Optimalno zasnovana spletna stran igra pomembno vlogo pri prodaji bodočim zaposlenim in privabljanju kakovostnega kadra. Predstavlja vizualno predstavitev podjetja, omogoča dostop do informacij o karieri, delovnih mestih in omogoča direktno interakcijo s podjetjem. Dobro optimizirana spletna stran omogoča boljšo predstavitev podjetja, povečuje zaupanje in privlačnost za iskalce zaposlitve.

! Iskalci zaposlitve pogosto obiščejo spletno stran podjetja, preden se odločijo za prijavo.

! Podjetja, ki imajo dobro spletno prisotnost, so pogosto bolj uspešna pri pridobivanju kakovostnih kandidatov.

Kako se mladi odločajo za delodajalca?

>>> Raziskovanje in zbiranje informacij
Mladi iskalci zaposlitve se običajno začnejo odločati tako, da raziskujejo različne podjetja in se seznanijo z njihovo kulturo, vrednotami, delovnimi pogoji in možnostmi napredovanja. To lahko vključuje obisk spletnih strani, brskanje po družbenih omrežjih, pregledovanje ocen in pregledov na spletnih platformah.

>>> Preverjanje spletne prisotnosti podjetja

Mladi iskalci zaposlitve pogosto preverjajo spletno prisotnost podjetja, vključno z njegovo spletno stranjo, profilom na LinkedInu, družbenimi omrežji itd. Pregledujejo vsebino, objave, videoposnetke in druge informacije, ki jim pomagajo oblikovati mnenje o podjetju.

Vaša spletna stran spi? Pa družbena omrežja? Kakšen prvi vtis pravzaprav oddajate potecnialnim strankam in potencialnim zaposelnim?

➙ Optimizirajte spletno mesto za iskalnike (SEO)

➙ Uporabite družbena omrežja

➙ Uporabite platforme za zaposlovanje

➙ Izvajajte geografsko usmerjeno oglaševanje

➙ Uporabite referrale

➙ Izvajajte ciljano oglaševanje

➙ Objavljajte privlačne in relevantne vsebine

➙ Sodelujte s strokovnimi skupnostmi

➙ Ustvarite karierne strani in blog

Pomembno je, da kombinirate različne pristope in se prilagajate trenutnim trendom na področju zaposlovanja. Redno spremljajte učinkovitost vpeljanih strategij in prilagajajte svoje pristope, da dosežete želene rezultate pri pridobivanju kakovostnega kadra - prek spleta.

V času pomanjkanja delovne sile je še posebej pomembno, da podjetja izkoristijo vse možnosti za privabljanje in tudi zadrževanje kakovostnega kadra. Dobra spletna prisotnost in ažuren LinkedIn profil sta pomembna orodja, ki podjetjem omogočata, da se izpostavijo ter privabijo in prepričajo potencialne kandidate, da se pridružijo njihovi ekipi zaposlenih.

Nekaj primerov podjetij, ki so znana po svoji dobro zasnovani spletni prisotnosti in (tudi posledično) uspešnem privabljanju kakovostnega kadra najdete na koncu razširjenega zapisa TUKAJ.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj