Na vsebino

KBZ Belokranjsko z marketinškega vidika

Ste vedeli, da smo STARKMAT prek našega hišnega projekta Belokranjski izdelki eden izmed partnerjev v projektu nastanka Kolektivne blagovne znamke Belokranjsko in digitalna podpora za promocijo na spletu? Veseli nas, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagamo pri soustvarjanju kakovostnih lokalni zgodb.

Zagotovo ste do zdaj že vsi slišali za Kolektivno blagovno znamko Belokranjsko. Več o tem si lahko preberete kar v članku Kakovostna domača ponudba pod krovno blagovno znamko Belokranjsko, ki je bil objavljen na Radiu Odeon.

Ker tukaj redno objavljamo uporabne informacije iz področja digitalnega marketinga, bi tokrat predstavili pomen KZB za destinacijo in ponudnike. Tudi o tem zakaj je v tem primeru pametno nastopiti “pod skupno streho”.

Kakšen je sploh pomen kolektivnih blagovnih znamk za destinacijo?

Gre za znamko, ki jo uporablja skupina proizvajalcev ali ponudnikov storitev, ki delujejo pod skupnim imenom. V primeru destinacijskih kolektivnih blagovnih znamk gre za promocijo turistične destinacije kot celote, in ne kot posameznega turističnega ponudnika. Takšna znamka lahko vključuje značilnosti destinacije, kot so kulturne znamenitosti, gastronomija, naravne lepote in druge posebnosti. Kolektivna blagovna znamka je tako izredno pomembna za destinacijo. Izboljša prepoznavnost in ugled destinacije na trgu ter pomaga pri privabljanju turistov.

Zakaj je združevanje več ponudnikov pod eno blagovno znamko lahko odlična ideja iz marketinškega in prodajnega vidika?

– Povečanje prepoznavnosti
Skupna blagovna znamka lahko s pomočjo močnejšega marketinškega proračuna in skupne strategije doseže večji doseg in vpliv kot vsak posamezni ponudnik samostojno.
– Krepitev zaupanja
Ljudje smo pogosto bolj nagnjeni k zaupanju kolektivnim blagovnim znamkam, saj nam dajejo vtis enotnosti, skupne vizije in varnega nakupa.
– Boljša usklajenost in učinkovitost
Združevanje ponudnikov lahko privede tudi do boljše usklajenosti in učinkovitosti pri izvajanju marketinških aktivnosti. Skupni pristop lahko olajša izvajanje posameznih marketinških akcij, povečata učinkovitost in zmanjšata stroške.
– Širši izbor izdelkov
Če vsak ponudnik prispeva s svojimi edinstvenimi izdelki in storitvami, lahko skupna blagovna znamka ponudi bogatejši izbor izdelkov, ki lahko zadovoljijo različne potrebe in želje potencialnih kupcev.
– Večji prodajni uspeh
Skupna blagovna znamka lahko poveča tudi prodajo posameznih izdelkov lokalnih ponudnikov. Potencialni stranki odločitev za nakup olajša izbira izdelkov ali storitev pod eno skupno znamko, ki ji zaupajo. S tem se lahko poveča tudi skupni promet in prihodki vseh ponudnikov. Še posebej, če gre tudi za skupni nastop na spletu – v spletni trgovini.

Kako pomembno vlogo ima pri tem partner v projektu, ki pomaga ponudnikom z enotno predstavitvijo na spletni platformi | spletni trgovini?

Na kratko – kakšna je pravzaprav naša vloga kot STARKMAT v kombinaciji s hišnim projektom BELOKRANJSKI IZDELKI? S svojimi strokovnimi znanji in izkušnjami na področju digitalnega marketinga in spletne prodaje omogočamo ponudnikom, da se bolje predstavijo na spletu in dosežejo širši krog kupcev.

Spletna platforma omogoča ponudnikom, da svoje izdelke in storitve predstavijo na enem mestu, kar potencialnim strankam olajša iskanje in nakup. Poleg tega pa omogoča tudi dostop do informacij o ponudnikih, njihovih produktih in storitvah ter jim s tem omogoča boljšo odločitev pri nakupu. Na ta način kot partner v projektu prispevamo k rasti lokalne ekonomije in spodbujamo trajnostno potrošnjo ter krepitvi povezav med lokalnimi ponudniki in potrošniki.

Skupna predstavitev na spletu prek optimizirane digitalne platforme je bistvenega pomena

Danes je spletna prisotnost ključnega pomena za uspešno trženje in promocijo na trgu. Spletna platforma vključuje informacije o ponudnikih, njihovih izdelkih in storitvah, turističnih atrakcijah ter drugih značilnostih destinacije. Na ta način lahko turisti enostavno najdejo vse informacije na enem mestu, kar jim olajša načrtovanje potovanja in izletov. Hkrati pa spletna platforma omogoča tudi promocijo in prodajo lokalnih izdelkov in storitev prek spleta. To pa lahko dodatno prispeva k razvoju lokalnega gospodarstva.

Odlična rešitev tudi za tiste ponudnike, ki nimajo spletne strani ali spletne trgovine

Preko skupne platforme lahko ponudniki enostavno predstavijo svoje izdelke in storitve ter pritegnejo potencialne kupce in turiste, ki brskajo na spletu. Ni jim potrebno postavljati svoje spletne trgovine in budget raje namenijo razvoju produktov. Poleg tega lahko skupna spletna prisotnost poveča zaupanje potrošnikov in turistov v ponudnike. Ti se namreč pojavljajo na verodostojni spletni platformi, ki jo upravljamo strokovnjaki na področju digitalnega marketinga.

Spletna platforma kolektivne blagovne znamke ponudnikom omogoča preprosto in ugodno rešitev za njihovo spletno prisotnost, hkrati pa krepi prepoznavnost znamke in regije kot celote. To pa lahko prispeva k večji konkurenčnosti lokalnih podjetij, razvoju lokalnega gospodarstva in trajnostni rasti destinacije.

>>> Vsem prejemnikom certifikata KBZ Belokranjsko iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha.
Lepo je videti, da je kar nekaj prejemnikov tudi naših naročnikov, katerim smo že nekaj let podpora na področju digitalnega marketinga (urejanja spletnih strani, SEO optimizacije, vodenje FB strani, oblikovanja in ostalih marketinških aktivnostih). Če se znova pojavi priložnost za pridobitev certifikata pa ne čakajte. Lahko samo pridobite.

>>>Daljši zapis in več fotografij pa TUKAJ.

Naslovna fotografija: V petek, 14. 4. 2023, so bili na Gradu Metlika podeljeni prvi certifikati za izdelke, ki so vključeni v kolektivno blagovno znamko Belokranjko. Certifikat je prejelo 39 ponudnikov, za 106 izdelkov in jedi. Ponudniki so prejeli certifikate za izdelke, ki so bili pozitivno ocenjeni. | Vir: Starkmat arhiv

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj