Na vsebino

Osebna (blagovna) znamka +/-

Dajmo zagrizniti v to kislo jabolko s tem filozofskim uvodom.

Kadar koli na mentoriranjih uporabim izraz “osebna blagovna znamka” ali “personal brand”, se začne širiti nekakšen nelagoden občutek. Kaj? Še svoje nazore in osebnostno identiteto smo “prodali” za blagovno znamko, potrošniška družba, izguba lastnega jaza, skomercializiran svet?

Bi bilo boljše, če bi uporabili drug izraz?

Recimo osebnostna znamka, osebnostni odtis, osebni ugled, individua­lna prepoznavnost, osebna avtentičnost ali osebna izraznost?

Zakaj rinemo vmes še besedo “blagovna”?

Vse je stvar percepcije.

Kar zares šteje je, da ohranjamo harmonijo (namenoma nisem izbrala besede ravnotežje) med gradnjo osebne blagovne znamke in ohranjanjem lastnega jaza. To lahko dosežemo s tem, da se osredotočimo na to, kdo dejansko smo in kaj nas resnično navdihuje, ter na to, kako lahko svoje talente in strasti uporabimo za prispevanje k svetu na način, ki je resnično pomemben in trajen. Ključno je tudi, da ostajamo povezani z drugimi ljudmi in negujemo pristne odnose, ki nas napolnjujejo in nas podpirajo v našem osebnem in duhovnem razvoju.

Če imamo to “poštimano”, ni nujno, da je poimenovanje osebnih značilnosti kot "osebna blagovna znamka" nujno nekaj negativnega. Ta izraz lahko služi kot uporabno orodje za razumevanje, kako se ljudje predstavljamo svetu in kako nas drugi dojemajo. TUKAJ pa izvedite kaj o tem ali je sploh smiselno gradniti osebnostno znamko osebnostne znamke, če ne poznamo svoje identitet - resničnega jaza, meni priznana trenerka intuitivnega vodenja.

Odločitev: boste upravljali s svojim ugledom ali boste čakali kaj se bo zgodilo samo od sebe?

Ko se prijavite na razgovor za službo, ko spoznate nekoga na konferenci ali pridobite novo stranko, bodo zagotovo:

- preverili vaš LinkedIn profil
- iskali vaše ime na Googlu
- vas iskali na Facebooku in Instagramu ali
- vprašali nekoga na družbenih omrežjih o vas.

Verjetno ste že slišali in so vam doma kdaj govorili, da "ni pomembno, kaj veste, pomembno je, koga poznate", in vas učili o moči mreženja in znanja. Zakaj ne verjamete več v to v svetu, kjer obstajajo Instagram, Google in Facebook? ;)

Vas zanima največjih 8 kiksov, ki se jim lahko izognete pri grajenju osebnostne znamke? V zapisu TUKAJ.

Vsak izmed nas ima svoj osebnostni odtis, ni pa vsak za grajenje tega na profesionalni ravni. Odvisno je tudi od tega kakšen vaš cilj. To, da, ko nekdo brska na spletu vaše ime in priimek, dobi dober prvi vtis ali vam je vseeno? Če iščete službo ali če imate svoje podjetje, potem vam ne bi smelo biti vseeno. ;)

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj