Na vsebino

Universal Studios Japan (21)

Obisk Osake ne more biti popoln brez dneva v ogromnem zabaviščnem parku Universal Studios. Eden izmed največjih, najbolj obiskanih in najbolj popularnih zabaviščnih parkov na svetu, ki ga letno obišče na milijone oboževalcev, se nahaja kar v centru mesta. Le deset minut vožnje s podzemno železnico iz glavne postaje in že si tam.

Predhodno raziskovanje parka po internetu in mnenj po forumih, naju je pred vstopom malo prestrašilo. Ogromne vrste, čakalne dobe po več ur za vsako atrakcijo in brez zajebancije, časovno omejene vstopnice za določene predele parka. K sreči, sva se park odločila obiskati na sredo, ko naj bi načeloma gužve bile najmanjše in kljub gori obiskovalcev, je najino domnevanje bilo pravilno. Vrata parka se uradno odpro ob devetih zjutraj, velikorat pa ob gužvi, ta odpro že prej in tako sva se na oblačno jutro v zabaviščnem parku znašla že ob 8:20.

Park sestoji iz večih tematskih območij: Jurasic Park, Harry Potter, Nintendo, Minions, Jaws, Water world ter ameriška mesta New York, Chicago in Los Angeles. Vsak predel ima svoj izgled in posebne tematske atrakcije. Če slučajno premišljuješ o obisku, ali te le zanima kako park zgleda od znotraj, je tukaj kratek povzetek glavnih območij.

NINTENDO WORLD
Nintendo World je najnovejši in zdaleč najpopularnejši svet zabaviščnega parka. Je glavni razlog, da obstajajo časovno omejeni vstopi in dodatne vstopnice v višini 50 evrov, ki zagotavljajo le vstop v Nintendo predel. Ob obisku parka čez vikend, lahko za vstopnino plačaš 80 evrov in vseeno ne moreš obiskati Nintendo sveta brez doplačila posebne vstopnice. Tako velik je naval.

Ko se odprejo vrata zabaviščnega parka, obiskovalci dobesedno tečejo proti Nintendo svetu, da bodo tam med prvimi. Tudi midva sva to planirala, vendar sva si kasneje premislila. Nintendo svet sva obiskala popoldne, ko sva preko aplikacije rezervirala vstop za ob 16:00.

Celoten Nintendo svet je interaktiven. Ob vstopu vanj, ki te pelje preko čarobnega tunela, se pred tabo pokaže svet kot iz starih Mario igric. Vsi premikajoči se kovanci, oblaki in rože dajejo občutek, da si znotraj igre. Mario zapestnice, ki jih dokupiš na vstopu omogočajo interakcijo s svetom. Tako lahko pobiraš kovance, dviguješ kocke in se počutiš kot pravi junak v svoji igri.

Glavna atrakcija Nintendo sveta te čaka znotraj Bowserjevega gradu, do katere te pot vodi čez njegove sobane, polne majhnih detajlov iz sveta Super Maria. Sama atrakcija ni nič drugega kot pričakovano tekmovanje z gokarti skupaj z Mariom in družbo. V skupini štirih sedeš v vlakec, urejen kot gokard, nadaneš rdečo Mario čepico in že se preko AR znajdeš na progi. Tekom tekmovanja zbiraš točke, prehitevaš druge tekmovalce, uničuješ zlobneže in zavijaš po ovinkih. Po razburljivi vožnji svoje točke lahko primerjaš z ostalimi, kar pripomore k tekmovalnosti med udeleženci. Da ne bom ovinkarila, bila sem boljša od Tomaža hehe.

Kljub zabavni izkušnji vožnje gokarta z Mariom in svetu, ki oživi, so čakalne dobe tukaj res brutalne. Za vožnjo z gokardom sva čakala “le” 70 minut. Na sončne dni ljudje čakajo po dve do tri ure. K sreči sva več kot uro čakala le na dveh atrakcijah v celotnem Universal Studios. Večinoma so čakalne dobe bile med 20-30 minut, kar je izjemno malo za ta park. Definitivno je vožnja z Mariom izjemna izkušnja, ki pa je zaradi čakanja ne bi ponovila, enkrat je dovolj.

HARRY POTTER
Svet Harry Potterja, ki ga sestavlja domač Hogsmead s številnimi trgovinicami in mogočna Bradavičarka, te po igranju najnovejše igrice Hogwards Legacy popelje nazaj v otroštvo. Ko sva po odprtju studia videla gručo ljudi za Nintendo, sva se najprej odločila obiskati prav Hogwarts in kot pričakovano, ni razočaral.

Glavna atrakcija, ki se nahaja v samem gradu, je moja najljubša atrakcija celotnega studia in prav z njo sva začela. Do nje te pot popelje po gradu, kjer se po zavitih stopniščih premikajo slike, in strop osvetljujejo lebdeče sveče. Vrhunec je polet z letečo metlo (žal nisi na pravi metli), kjer skupaj s Harryjem in družbo sodeluješ v Quidditchu, bežiš pred zmajem, obiščeš dvorano skrivnosti in se znajdeš v ozkih jamah polnih pajkov.

Tako odličen kot je Hogwarts, pa je tudi Hogsmeade kjer točijo slavni butter beer, prodajajo čarovniške slaščice in vse potrebščine, ki jih potrebuje vsak nadobuden čarovnik. Prav poseben je obisk Olivandra, kjer skupaj z njim doživiš iskanje svoje prve palice. Ta seveda vključuje par neuspelih poskusov, kjer se zatresejo vse police, ovenijo rože ali se na stropu pričara nevihta. Po nakupu čarovniške palice in plašča, se lahko kot pravi čarovnik sprehodiš po vasi in preizkusiš čarovniške spretnosti. Kupljene palice so namreč interaktivne. Po vasi lahko kot pravi čarovnik prižgeš ulične luči, odkleneš začarana vrata, ali v dimniku zakuriš ogenj.

Ker to še ni dovolj, vsako uro dogajanje začinijo magične živali, ki se skupaj s trgovci potikajo po ulicah. Tako lahko od bližje vidiš vse od zmajev, puffskinov do slavnega Newtonovega prijatelja snifflerja.

JURASIC WORLD
Tretji največji svet znotraj parka je ogromna džungla, kjer lahko z malo sreče naletiš na ogromne dinozavre. Vse svetove ne naredijo magične le atrakcije, temveč tudi originalna glasba iz filmov, ki doda svoj čar. Znotraj Jurasic sveta se lahko podaš na mokro pustolovščino v “prepovedan oddelek”, kjer se komaj izogneš mnogim mesojedim dvonožcem in za konec komaj pobegneš tiranozavru.

Jurasic World gosti tudi najdaljšo železnico v parku, ki je Tomaževa najljubša atrakcija - polet raptorja. Vlak smrti te dvigne s tal in iz sedečega položaja postavi v ležeč, kot da visiš iz nog raptorja. Tako celotno progo doživiš kot pravi raptor, leteč obrnjen na glavo, hrbet ali nekje vmes. Sama proga ponuja tudi najlepše poglede na ves park, saj te železnica ponese v višave iz koder vidiš ves park, preden te naslednji hip obrne na glavo in spusti v nižine.

MINIONI
Da, tudi minioni imajo večji predel parka namenjen svojim potegavščinam. Tukaj se lahko slikaš z rumenimi delavci, obiščeš trgovino za zlobneže in odkrivaš Grujev slavni dom. Znotraj njega se na glavni atrakciji spremeniš v miniona in se z drugimi rumenimi sovrstniki in tremi sestrami podiš po smrtonosnem, vendar nadvse smešnem poligonu.

NEW YORK IN HOLLYWOOD
Polovico zabaviščnega parka predstavljajo predeli New Yorka, Chichaga, Hollywood in Los Angelesa, ki so dom svojim atrakcijam, številnim trgovinam in ikoničnim restavracijam. Znotraj tega se nahajajo razne 4D predstave in vlakci, najboljša pa je nedvomno predstava Spider-man. V njej se preko vlakca in 3D očal skupaj z junakom spoprijameš z ikoničnimi barabami, vse od Doctor Octopusa, Green Goblina, Electra do Venoma.

Prav tako zanimiva je vožnja z vlakcem v Holywoodu, ki poleg navadne vožnje, ponuja vzvratno vožnjo. Izmed štirih vlakcev ima en stole obrnjene v napačno smer kar pomeni, da nimaš pojma kaj je pred tabo. Tako le vidiš progo po kateri si se že peljal medtem ko ne vidiš kje se nahajaš in zakaj te tako razmetava. Najbolj grozen je seveda prvi spust, ki je najvišji, ampak se načeloma izkaže da je obrnjen nazaj manj grozen kot če si obrnjen naprej, saj te le zalepi v sedež. Vsa izkušnja je še bolj ikonična, ko imaš med vožnjo možnost poslušati glasbo. Tomaž je tako med vzvratnim premetavanjem poslušal nič drugega kot Taylor Swift Shake it off. Malo ironije nikoli ne škodi.

Poleg omenjenih predelov se v Universal Parku nahaja tudi vožnja Jaws, kjer kot pove že ime, ubežiš smrtnonosnemu moskemu psu, Waterworld in drugi predeli namenjeni mlajšim obiskovalcem. Obisk na sredo nama je omogočil, da sva imela čas obiskati vse svetove in preizkusiti vse atrakcije, ki sva jih želela, nekatere tudi dvakrat.

Po dolgem dnevu, ki se je zaključil malo po sedmi uri zvečer, sva se od Universal Studios Japan poslovila z norimi spomini, novo čarovniško palico in bolečimi nogami, ki jih čutiva še dan po obisku.

Maša in Tomaž

Maša in Tomaž

Na pragu zrelosti, v pisarni, za ekranom do mraka, sva se velikokrat spraševala, kaj se skriva tako daleč za obzorjem. Želja po odkrivanju naju je gnala, da onstran domačih meja ozreva širni svet. Tako sva spakirala nahrbtnika, se poslovila od bližnjih, ter se z jutrom podala dogodivščinam naproti.

Sva Maša in Tomaž, popotnika po obalah Tihega oceana.

Dobrodošli v najinem kotičku tega širnega interneta, kjer opisujeva svoja doživetja. Malo to počneva zase, malo za bližnje doma in malo za vsakega radovedneža, ki se slučajno znajde tukaj.

Končna destinacija je neznana. Dobrodošli na poti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj