Na vsebino

Tea Šandor - 2 recepta

Hitro&zdravo&fino

Sestavine:

- Brokoli
- Bučke
- Olivno olje
- Riž
- Parmezan
- Česen
- Poper
- Sol
- Zelenjavna jušna osnova

Priprava:

Na olivnem olju prepražimo brokoli in bučke. Dodamo riž in pražimo še nekaj minut. Nato segrejemo zelenjavno jušno osnovo, s katero postopoma zalivamo riž. Dodamo toliko, da prekrije riž, počakamo da povre in zopet zalijemo z osnovo. To ponavljamo toliko časa, dokler se riž ne skuha. Ko je riž skuhan, mu dodamo žlico olivnega olja in parmezan. Tako dobimo zelo kremasto in okusno zelenjavno rižotko. Na koncu še začinimo po okusu in to je to.

Dober tek!

Grisini s pestom

Sestavine:

- Listnato testo
- Pesto
- Pistacije
- Parmezan
- Olivno olje
- Jajce

Priprava:

Najprej razvaljamo listnato testo in ga prerežemo na pol po dolžini. Na eno polovico namažemo pesto, potrosimo parmezan, pokapljamo z olivnim oljem in dodamo zdrobljene pistacije. Drugo polovico testa lahko še malenkost premažemo s pestom in položimo prvo polovico, tako da je stran, ki je namazana s pestom, obrnjena navzdol. Potlačimo robove, da se sprimejo. Potem pa razrežemo testo na trakove, debeline 1 cm-1,5 cm. Trakove nato primemo na vsaki strani in zasukamo, da dobimo lepo spiralo. Grisine položimo v pekač, jih po želji premažemo z jajcem in pečemo v pečici ogreti na 200 °C 15-20 min.

In tako mamo pripravljen zelo okusen prigrizek za obisk prijateljev! Pesto lahko seveda zamenjamo tudi s salamo in sirom, in dobimo pica grisine. Lahko jih popestrimo tudi s tuno in zelenjavo. Na koncu koncev tudi s kakšnim čokoladnim namazom in lešniki. Preprosto, ampak okusno!

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

klub-kbs.si

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2110
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj