Na vsebino

Zadetek Matka z grenkim priokusom

Foto: NK Celje
Foto: NK Celje

Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:1 (1:1). Vodilni Celjani so prvi gol po zaslugi Aljoše Matka zabili že po pol minute, drugega pa v uvodu drugega polčasa za novo zmago. A ob tem so za dlje časa zaradi poškodbe izgubili svojega prvega strelca.

Celjani so že po pol minute vodili na obračunu z Bravom. Nino Kouter je najprej streljal v kazenskem prostoru, Matija Orbanić je žogo odbil, a le do Matka, ki je prišel do svojega šestega zadetka v sezoni.

23-letni Črnomaljec je bil aktiven tudi v uvodu drugega polčasa. V 48. minuti ga je Lan Štravs v kazenskem prostoru z vlečenjem za dres zrušil in tako zakrivil enajstmetrovko. Z bele pike je bil v 50. minuti natančen Bobičanec.

So pa Celjani v 57. minuti ostali brez Matka, ki si je med tekom v protinapad poškodoval stopalo in takoj po zaključeni akciji zapustil igrišče.

Naknadni podrobnejši pregledi so pokazali, da je Aljoša Matko utrpel zlom stopalnice, zaradi česar je že zaključil jesenski del prvenstva. Sedaj ga čaka operacija, nato pa daljše obdobje rehabilitacije. Soigralcem naj bi se predvidoma pridružil v zimskem pripravljalnem obdobju, so sporočili iz NK Celje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj