Na vsebino

V slovenski izbrani vrsti še tretji Belokranjec

Foto: NK Celje
Foto: NK Celje

Izjemne predstave Aljoše Matka v dresu Celja niso ostale neopažene niti na najvišjem nivoju slovenskega nogometa. Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je namreč izvrstnega krilnega napadalca naknadno uvrstil na seznam igralcev, na katere bo računal na prihajajočih dveh kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski in San Marinu. 23-letni Črnomaljec se bo tako v slovenski izbrani vrsti pridružil standardnima članoma Juretu Balkovcu (Alanyaspor) in Jasminu Kurtiću (Universitatea Craiova), zamenjal pa bo poškodovanega Miho Zajca.

Aljoša Matko je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih na 12 tekmah dosegel 7 zadetkov. Zadnjega na nedeljskem štajerskem derbiju, ko je potrdil zmago Celjanov proti Mariboru in se zavihtel na sam vrh lestvice strelcev Prve lige. Po tekmi je za Sportklub priznal, da igra v vrhunski formi, a opozoril, da odločitev o tem, ali je že na nivoju, ki ga zahteva slovenska reprezentanca, ni njegova.

Matko je bil sicer član vseh mlajših selekcij slovenske reprezentance, zdaj pa bo na voljo za izjemno pomembni septembrski kvalifikacijski tekmi v boju za Euro 2024, ko se bo Slovenija v četrtek v Stožicah najprej pomerila s Severno Irsko, v nedeljo pa v gosteh še proti San Marinu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj