Na vsebino

Evrovizijska zmagovalka je Švica

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU
Foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Nebinarni raper Nemo je s skladbo The Code (Koda) na letošnjem 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Švici pripel evrovizijsko zmago. Za svoj nastop je skupno prejel 591 točk. Na drugo mesto se je s 547 glasovi uvrstil Baby Lasagna alias pevec Marko Purišić s skladbo Rim Tim Tagi Dim. Raiven je s 27 točkami in skladbo Veronika pristala na 23. mestu.

Na tretje mesto sta se s 453 točkami uvrstili ukrajinski predstavnici, raperka Alyona Alyona in pevka Jerry Heil s skladbo Teresa & Maria. Gledalci in poslušalci, ki so letos lahko glasovali po telefonu ali spletu že od začetka letošnjih evrovizijskih nastopov, so sicer največ točk, 337, namenili hrvaškemu predstavniku. Od strokovnih žirij je Baby Lasagna prejel 210 točk.

Švicarski predstavnik Nemo je največ točk prejel pri glasovanju strokovnih žirij iz 37 držav. Skupno je prejel 365 glasov. Po koncu glasovanje in preden je ponovno na evrovizijskem odru v skladu s tradicijo še enkrat zapel svojo skladbo se je vidno ganjen zahvalil za zmago.

Raiven je od strokovnih žirij prejela skupno 15 točk, od gledalcev in poslušalcev pa 12.

Slovenska žirija je kot 17. po vrsti 12 točk namenila Franciji. Žirijo so sestavljali glasbenica Lea Sirk kot predsednica ter člani pevec in koreograf Matevž Česen, pevec skupine LPS Filip Vidušin, pevka Maja Keuc ter glasbenik in producent Martin Štibernik. Slovenski gledalci in poslušalci so največ točk, 12, namenili Hrvaški.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj