Na vsebino

Športni dogodki OŠ Loka

Športni dan na bazenu

V četrtek, 16. 5. 2024, smo na OŠ Loka izvedli športni dan za osme razrede. Odpravili smo se na bazen v Češčo vas. Preverili smo tehniko plavanja, izvedli tekmovanje v plavanju na 50 metrov ter igrali vodne igre.

Področno tekmovanje JV regije v košarki 3×3 za osnovne šole

V četrtek, 16. 5. 2024, je v novomeški dvorani Marof potekalo področno oziroma regionalno tekmovanje JV regije v košarki 3×3 za osnovne šole. OŠ Loka je tekmovala z ekipama deklic in dečkov. Na žalost se tekme niso izšle po naših željah; dečki so končali tekmovanje že po skupinskem delu, ko so nekoliko prehitro zapravili udobno prednost in na koncu izgubili za točko, ki se je posledično izkazala za usodno (12:13). Deklice so tekmovale še v izločilnih bojih, a izgubile proti OŠ Grm z izidom 4:7. Čeprav smo tako končali na zadnjih mestih, ne gre učencem in učenkam ničesar pretirano očitati – prihodnjič bomo bolje pripravljeni.

Prvak JV regije pri dečkih je OŠ Drska, pri deklicah pa OŠ Škofljica. Pohvaliti je potrebno našo sosedsko šolo, saj so se z osvojenim tretjim mestom učenci OŠ Mirana Jarca uvrstili v finale državnega prvenstva – srečno!

Našo šolo so zastopali: Tisa Bat, Zala Grdešič, Saša Grm, Katja Adlešič in Iva Kapele pri deklicah; pri dečkih so tekmovali Antonijo Aščić, Maj Adlešič, Anže Klobučar in Leo Vardić.

Izidi tekem naših ekip:

Skupina G (dečki):

OŠ BRŠLJIN : OŠ LOKA ČRNOMELJ 11:6

OŠ BRŠLJIN : OŠ RAKA 1 7:10

OŠ BRŠLJIN : OŠ TREBNJE 12:11

OŠ LOKA ČRNOMELJ : OŠ RAKA 1 12:13

OŠ LOKA ČRNOMELJ : OŠ TREBNJE 7:11

OŠ RAKA 1 : OŠ TREBNJE 7:13

Lestvica skupine G:

1. OŠ TREBNJE

2. OŠ RAKA 1

3. OŠ BRŠLJIN

4. OŠ LOKA ČRNOMELJ

Skupina A (deklice):

OŠ LOKA ČRNOMELJ : OŠ BRŠLJIN 3:12

OŠ LOKA ČRNOMELJ : OŠ ŠKOFLJICA 1:6

OŠ BRŠLJIN : OŠ ŠKOFLJICA 6:11

Lestvica skupine A:

1. OŠ ŠKOFLJICA

2. OŠ BRŠLJIN

3. OŠ LOKA ČRNOMELJ

IZLOČILNI BOJI – UČENKE:

Repasaž:

OŠ M. JARCA ČRNOMELJ : OŠ ŠMIHEL 7:9

OŠ LOKA ČRNOMELJ : OŠ GRM 4:7

Športni dan plavanje za devete razrede

V ponedeljek, 20. 5. 2024, smo v Češči vasi izvedli športni dan. Ker zimskega dneva nismo mogli izvesti zaradi vremena, smo se odločili popestriti zadnje šolske dni učencev devetih razredov s plavanjem. Izvedli smo preverjanje tehnike plavanja, igrali športne igre v vodi ter tekmovali na 50 m prosto. Med učenci je bil najhitrejši Žan Žarkovič

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj