Na vsebino

Člani Kolpe le še korak do osvojitve lige, aktivne tudi mlajše selekcije

Članska selekcija Kolpe je v 17. krogu MNZ lige včeraj v Športnem parku Podzemelj gostila ekipo NK Dragomer. Vedeli smo, da je tekma zelo pomembna in želeli si nismo nič drugega, kot nasprotnika premagati. Prvi polčas je bil sicer precej izenačen, a nam je ti pred odmorom uspelo zadeti za minimalno prednost 1:0. V drugem polčasu pa je naša ekipa odlično stopnjevala ritem in imela nadzor nad igro, kar je tudi privedlo k novi zmagi in ponovnemu vodstvu na lestvici. Končni rezultat tekme je bil 3:0. Strelci so bili Anton Kočevar, Matjaž Črnič in Gal Kajin.

Čaka nas le še zadnja tekma v sezoni, po kateri verjamemo, da bomo potrdili in osvojili prvo mesto v MNZ ligi.

Selekcija U10 je tokrat na domačem terenu, v Športnem parku Podzemelj gostila vrstnike iz ND Slovan. V lepem vremenu smo lahko spremljali lepo tekmo, v kateri so domači igralci takoj vzeli stvari v svoje noge in hitro povedli. Po treh doseženih zadetkih se je naša ekipa nekoliko uspavala in nasprotniku dovolila zadetek. To jih je nekoliko ‘streznilo’ in tako smo z lepimi protinapadi uspeli zadeti še trikrat. Rezultat se je ustavil pri 6:1. Do konca sezone nas čakata še dve tekmi.

Selekciji U11 in U13 sta skupaj potovali na gostovanje. Mlajša selekcija U11 je gostovala pri NK Mengo 28. Po začetni tremi in zaostanku z 2:0, so se naši fantje le uspeli zbrati in začeli igrati tako kot znajo. Tako smo domačinom pokazali iz kakšnega testa smo in jih tudi uspeli v zadnji sekundi tekme premagati z rezultatom 2:3.

Selekcija U13 pa je gostovala pri NK Arne Tabor v Ljubljani. Tokrat naša ekipa ni imela dobrega dne, saj smo tekmo dokaj slabo odigrali tako v obrambi kot tudi v napadu. Fizično močnejši domačini so si že po prvem polčasu priigrali lepo prednost (3:0) in v drugem polčasu zmago z dodatnim golom le še potrdili. Končni rezultat tekme 4:0.

Selekcija U15 s porazom proti Iliriju

Selekcija U15 je v četrtek v Športnem parku Podzemelj gostila ekipo NK Ilirija ExtraLux. V tekmo smo vstopili odločno in imeli nadzor nad igro. Po desetih minutah igre nam je uspelo tudi povesti, a žal so gostje hitro izenačili. Do konca prvega polčasa smo imeli še kar nekaj priložnosti, pa tudi napak, ki so nas stale dodatnih dveh golov. Na odmor smo odšli z rezultatom 1:3.
V drugem polčasu je naša ekipa močno prevladovala na terenu, ves čas napadala, vendar smo uspeli zgolj enkrat zadeti in tekmo izgubili z izidom 2:3. Kljub porazu so naši fantje z igrišča odšli z dvignjenimi glavami, saj so tekmo odigrali z odliko.
Strelca za Kolpo sta bila David Vrbanec in Filip Fajdiga.

Selekcija U11 merila moči proti OŠ Olimpija

Selekcija U11 je v sredo v Športnem parku Podzemelj gostila ekipo OŠ Olimpija. Že samo ime Olimpija je vzbudilo strah pri naših fantih in v tekmo smo vstopili zelo zadržano, prestrašeno. To se je poznalo tudi na rezultatu, saj smo dokaj hitro prejeli prve tri gole. Igra nam še kar ni in ni stekla, gostje pa so mirno prišli do rezultata 1:6. Kljub zaostanku so starši z bučnim navijanjem in spodbujanjem s tribun fante uspeli dvigniti, odlične napotke je dal tudi trener Tomaž in tekma se je obrnila v nasprotno smer. Naša ekipa je napadala, branila in brez zadržkov polnila nasprotnikovo mrežo. Končni rezultat 6:6 niti ni bil toliko pomemben, kot to, da smo dokazali, da strah nikakor ni potreben, da znamo igrati in se lahko merimo tudi proti močnim ekipam.

Čestitke ekipi in trenerju ter hvala staršem za čudovito vzdušje na tribunah!

* Za več fotografij z vseh tekem klkiknite na vir spodaj

Vir: NK Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj