Na vsebino

Rokometaši Črnomlja prekinili niz porazov

Foto: Davorin Arnuga/RK Velika Nedelja
Foto: Davorin Arnuga/RK Velika Nedelja

Rokometaši Črnomlja so se v 8. krogu 1. B državne lige po treh zaporednih porazih veselili druge zmage v novi sezoni. Pred domačimi navijači so ugnali goste iz Velike Nedelje 37:35 (21:17).

Prleki so tekmo bolje začeli in po polovici igre v prvem polčasu vodili za tri točke (7:10), potem pa so si privoščili kar nekaj napak, ki so jih Črnomaljci znali izkoristiti. V 25. minuti so izid izenačili (16:16), nato pa je sledilo pet minut popolnega mrka gostov in domači so z borbeno predstavo prvi polčas končali s štirimi zadetki prednosti (21:17). Pohvaliti velja tudi vratarje Črnomlja, ki so do odmora zbrali šest obramb.

Gosti iz Velike Nedelje se kljub zaostanku tudi v drugem polčasu niso predali in so Črnomaljcem ves čas dihali za ovratnik, vendar ti niso dovolili preobrata in so se na koncu zasluženo veselili novih dveh točk.

Pri Črnomaljcih, ki zasedajo 10. mesto na lestvici, se je s 15 zadetki izkazal Erik Medic, Klemen Starešinič jih je prispeval devet.

Rokometaše Črnomlja čaka v naslednjem krogu zahtevno gostovanje v Izoli.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj