Na vsebino

Boris Pupič še drugič premagal ameriški ultramaraton

Foto: FB Paul Wells
Foto: FB Paul Wells

Ekstremni kolesar Boris Pupič je uspešno prispel na cilj Trans Am Bike Race. 56-letni Črnomaljec je za 6870 kilometrov dolgo pot od zahodne do vzhodne obale ZDA, potreboval uro manj kot 30 dni in tako po letu 2019 še drugič uspešno zaključil najdaljšo in najtežjo kolesarsko preizkušnjo na ameriških tleh.

Pupič se je kot edini Slovenec med 53-imi udeleženci dirke, na pot podal 5. junija v Astorii (Oregon) in do cilja v Yorktownu (Virginia) prekolesaril deset ameriških zveznih držav. Na dan je v povprečju premagal več kot 220 kilometrov, večkrat se je spopadal z izjemno zahtevnimi pogoji, tudi z dežjem, mrazom in vročino.

Boris se z ekstremnim kolesarjenjem ukvarja že od leta 2010. Večkrat je prevozil Dirko okoli Slovenije, pred tremi leti pa se je prvič podal na Trans Am Bike Race in postal šele drugi Slovenec, ki je uspešno prispel na cilj te ekstremne kolesarske preizkušnje. Za progo je takrat potreboval 25 dni in 17 ur.

Posebnost dirke je, da kolesarji celotno pot vozijo sami, vsaka pomoč tretje osebe je prepovedana, ni spremljevalne ekipe, ni vmesnih kontrolnih točk, trasa je točno določena. Kolesarji se med dirko lahko oskrbijo v trgovinah in na bencinskih servisih. Vsak si tudi sam določi, koliko in kje bo spal, kje in kako se bo oskrbel, jedel, pil, ... Udeležencem na koncu ne podelijo nobenih nagrad.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj