Na vsebino

Radost gibanja na osmih koleščkih

Foto: Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj
Foto: Center za krepitev zdravja ZD Črnomelj

Rolanje je zabavna aktivnost, ki krepi telo in duha. V njem lahko uživamo sami ali s prijatelji, rolerji pa niso le dober rekreacijski pripomoček, temveč so idealni za izboljšanje motoričnih sposobnosti ter nabiranje kondicije. Ker so pravi požiralec odvečnih kalorij, jih tako ženske kot moški pridno izkoriščajo za oblikovanje telesa.

Rolanje je poleg tega odličen šport za zgodnje začetke, saj predstavlja zdravo zabavo in se ga lahko lotijo že otroci pri treh letih. Tega se zavedajo tudi v Centru za krepitev zdravja ZD Črnomelj, kjer so uspešno zaključil brezplačni tečaj rolanja za predšolske in šolske otroke. Otroci so se tako naučili prvih zavojev, izboljšali ravnotežje, pridobili nove spretnosti ter spoznali nekaj osnov o varnosti, ki je še kako pomembna. Za varno rolanje, poleg samih rolerjev, potrebujemo tudi zaščitno opremo, ki jo je priskrbela Občina Črnomelj. Mladi tečajniki so si na koncu prislužili tudi medalje.

V Centru za krepitev zdravja ZD Črnomelj ob tem razmišljajo tudi o nadaljevalnem tečaju rolanja.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj