Na vsebino

Ana Ljubenko tretja na državnem prvenstvu

Na državno prvenstvo so se uvrstili trije člani oz. članice Kegljaškega kluba Bela krajina in sicer Robert Magdič, Ana Ljubenko in Mateja Kraljič, ki so dosegli zelo lepe uspehe. Prvi in drugi krog predtekmovanja sta potekala minuli konec tedna v Kranju, Kopru in Slovenj Gradcu. V nadaljevanje 3. kroga se je uvrstila Ana Ljubenko, ki se ji je s 13. mestom uspelo uvrstiti med 16 najboljših tekmovalk. Mateji Kraljič igra ni stekla po željah in je končala pri repu razvrstitve, medtem ko se je Robi Magdič zopet dobro izkazal, vendar mu je za napredovanje med 16 najboljših zmanjkalo par kegljev.

V soboto je Ana nadaljevala izločilne dvoboje v Novi Gorici, kjer se je pomerila s Ksenijo Detiček (KK Impol). Dvoboj je bil napet do zadnjih lučajev, na koncu pa je le slavila in nasprotnico premagala za pičle štiri keglje (564), kar je pomenilo, da je se prebila v četrtfinale in da jo čaka še ena zahtevna tekma na novogoriškem kegljišču. V naslednjem dvoboju se je pomerila z vrstnico Marušo Mojškerc (KK Brest). Tukaj je Ana pokazala, da je trdo delala skozi celo leto in dokazala, da je iz pravega testa - na koncu je končala pri 601 podrtem keglju in se z zmago uvrstila v polfinale.

Nedelja je bila tako zopet kegljaško obarvana, saj se je Ana v Novem mestu borila za finale državnega prvenstva. Na koncu se ni izšlo po njenih željah, saj igra ni stekla in zmaga je pripadla odlični nasprotnici Sari Rovtar (KK Ljubelj), ki je na koncu zasluženo postala državna prvakinja. Ljubenko je tako končala za odličnem 3. mestu.

Robi, Mateja in Ana - čestitke za uspešne nastope na državnem prvenstvu! Ponosni smo na vas.

Tebi Ana pa kapo dol, si dokazala vsem česa si sposobna in samo tako naprej.

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj