Na vsebino

Župančičeva bralna značka za zaposlene v DSO Črnomelj

V sodelovanju s Knjižnico Črnomelj že od lanskega leta v domu potekajo bralna srečanja za naše stanovalce, ki jih vodi knjižničarka Jožica Žunič. Po dobrem odzivu, pa smo se odločili, da kvalitetno branje ponudimo tudi našim zaposlenim.

Včeraj smo v knjižnici Doma starejših občanov Črnomelj v sodelovanju s Knjižnico Črnomelj pripravili slovesnost in odprli nov bralni kotiček oziroma knjižno polico, kjer bomo zaposleni lahko posegali po izbranem leposlovnem in strokovnem gradivu.

Na prireditvi je zbrane najprej pozdravila direktorica Doma starejših občanov Črnomelj, ga. Valerija Lekić Poljšak, ki je poudarila dobro dolgoletno sodelovanje med domom in Knjižnico Črnomelj, direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić, pa je poudarila, da je Dom starejših občanov Črnomelj ena redkih ustanov, kjer skupno razvijajo in krepijo bralno kulturo.

Župančičeva bralna značka, namenjena zaposlenim v Domu starejših v Črnomlju bo potekala od novembra 2016 do aprila 2017, ko bomo s knjižnico pripravili tudi zaključek in v goste povabili pisatelja Toneta Partljiča katerega opus del je prav tako uvrščen na knjižno polico, ki skupaj obsega 40 enot kvalitetnega knjižnega gradiva.

Sodelujoči pri bralni znački naj bi prebrali vsaj pet knjižnih del, svoje misli in občutke o prebranem pa strnili na zloženko, ki smo jo prejeli.

Ob otvoritvi novega knjižnega kotička in bralnega potepa smo pripravili krajši kulturni program v katerem so nastopili naši stanovalci z recitacijami, številnim navzočim, pa sta se predstavila tudi Breda in Darko Kočevar s Kamišibaj gledališčem.

Vir: DSO Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj