Na vsebino

Znano bo, ali Šum priznava krivdo za napad psov

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu bodo v petek nadaljevali predobravnavni narok v sojenju Mihi Šumu, katerega psi so leta 2017 na Mavrlenu do smrti pogrizli njegovo 71-letno mamo. V dosedanjih dveh narokih se je izkazalo, da obstaja možnost dogovora s tožilstvom o priznanju krivde, zato je sodišče obema stranema dalo nekaj časa za pogovore. Tokrat naj bi bilo dokončno jasno, ali je bil dogovor s tožilstvom uspešen. V kolikor ni bil, se bo Šum predvidoma izrekel o krivdi.

Tožilstvo Šumu očita povzročitev smrti mame iz malomarnosti, mučenje živali in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Septembra 2017 so namreč trije pitbuli, ki jih je imel v hiši na Mavrlenu pri Črnomlju, ogrizli njegovo mamo, ki jih je nameravala nahraniti. Poškodbe so bile tako hude, da je pozneje v novomeški bolnišnici umrla. Po dogodku je veterinarska inšpekcija na posestvu našla še več drugih psov, ki jih je redil Šum, in mu jih odvzela.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj