Na vsebino

Zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja v PPVI 4

Učenci PPVI 4 OŠ Milke Šobar Nataše so imeli v sredo, 27. januarja, naravoslovni dan. Obiskali smo gospo Mirno Nemanič v Zdravstvenem domu Črnomelj. Za nas je pripravila vsebine s področja spolne vzgoje. V individualnih pogovorih nam je natančno razložila, s kakšnimi spremembami se srečujejo dekleta in fantje v času odraščanja. Spraševali nismo prav veliko, saj nam je bilo nekoliko nerodno, a smo vseeno izvedeli veliko novih in zelo pomembnih informacij o spolnosti.

Prvi del naravoslovnega dne pa smo zaključili že prej. V mesecu decembru nas je obiskala gospa Tatjana Gregorič iz Zdravstvenega doma Črnomelj. Najprej smo se pogovorili o tem, kako pomembna je zdrava prehrana za zdravje in da imajo za naše zobe pomembno vlogo jabolka. Bogata so z vitamini in minerali, ugodno delujejo na prebavo, hkrati pa tudi čistijo naše zobe. Prebrala nam je zgodbo o čudežnem jabolku. Nato pa nam je dala nalogo: učenci morajo v naslednjem mesecu vsak dan pojesti vsaj eno jabolko. Za vsako zaužito jabolko pobarvajo krogec na delovnem listu. Po mesecu dni nas je ponovno obiskala. Z rezultati je bila zelo zadovoljna in zato so prav vsi učenci dobili diplome. Kljub temu, da je projekt zaključen, smo ji obljubili, da bomo tudi v prihodnje redno uživali sadje in zelenjavo, saj pravi slovenski pregovor Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj