Na vsebino

DRUŽENJE Z ŽUPANČIČEVO POEZIJO

Zadnji januarski četrtek, smo se s skupino varovancev iz VDC Črnomelj, delovna enota in enote Vinica, odpravili na ogled prenovljene Župančičeve hiše na Vinici. Tam nas je pričakala gospa Anita Matkovič, ki nas je prijazno sprejela ter nas popeljala v notranjost hiše. Najprej smo si ogledali kratek film o pesnikovem življenju, nato pa nam je Anita predstavila Župančičevo pesem v kamišibaj izvedbi. Presenetili pa so nas tudi varovanci iz enote Vinica, saj nam je eden izmed njih prebral še ne izdano Župančičevo pesem.
Po ogledu filma, smo se odpravili v prvo nadstropje hiše kjer so zbrana Župančičeva dela, slike ter opisano njegovo življenje in delo.
Po končanem ogledu na Vinici, pa smo se v knjižnici družili še z učenci iz OŠ Milke Šobar Nataše, s katerimi smo se prav tako pogovarjali o našem rojaku. Prebrali smo nekaj njegovih najbolj znanih pesmi, rešili uganke – za katere smo ugotovili, da so precej težke- ter izdelali vetrnice. Najbolj znanega Župančičevega junaka, Cicibana, lahko namreč v njegovih pesmih na slikah vidimo, kako se po travniku podi z vetrnico v roki.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj