Na vsebino

Včeraj potrjenih 1032 okužb

Po 6637 PCR-testih je bilo včeraj potrjenih 1032 okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 15,5 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 27.189 hitrih antigenskih testov (HAT).

V treh regijah (obalno-kraški, goriški in koroški), ki so glede na epidemično stanje obarvane rdeče, ponovno velja omejitev gibanja na regijo. Policijska ura po vsej državi traja od 22. do 5. ure. Vstop v Slovenijo pa je mogoč le z negativnim PCR-testom.

Odlok o omejitvi gibanja, ki ga je vlada sprejela v sredo, določa tudi izjeme, ko posameznik lahko prehaja med rdečimi in drugimi regijami.

Pri prehajanju pa mora imeti posameznik pri sebi dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja izjeme, in lastnoročno podpisano izjavo.

Čeprav v odloku ni izrecno navedeno, med izjeme za prehod meja rdečih regij spadajo tudi šolarji, ki se vozijo iz rdeče obarvanih regij v izobraževalne ustanove v druge regije.

"Ob upoštevanju priporočil NIJZ-ja je gibanje med drugim dovoljeno za prihod na delo, odhod z dela in izvajanje delovnih nalog. Ta izjema se uporablja tudi za šolarje," so pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Čeprav so se tri regije obarvale rdeče, pa razen prehajanja drugih omejitev ni, tako ponekod ostajajo odprte tudi terase gostinskih lokalov, saj si želi vlada zasledovati učinke ukrepov, ki jih uvede, je v četrtek pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar.

Več TUKAJ.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj