Na vsebino

V Semiču odprli novo postajo za izposojo električnih koles

Na železniški postaji v Semiču je danes v okviru projekta Z okolju prijazno infrastrukturo do urejenega podeželja potekala otvoritev nove postaje za izposojo koles, s katero so odprli tudi letošnjo sezono izposoje električnih koles BiKe v Semiču.

Z okolju prijazno infrastrukturo do urejenega podeželja je projekt neposredne potrditve, katerega vodilni partner je Lokalna akcijska skupina Dolenjska in Bela krajina. V sklopu projekta so na semiški železniški postaji postavili novo kolesarsko postajo za izposojo koles in nabavili tri električna kolesa. Vrednost naložbe znaša 31.169 evrov, od tega je 20.000 evrov prispeval Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. V najmanjši belokranjski občini so tako pridobili dodatno kolesarsko postajo, ki je skupaj z obstoječo postajo v trškem jedru Semiča s sedmimi e-kolesi, vključena v sistem za avtomatizirano izposojo javnih/mestnih koles BiKe.

BiKe je sistem za avtomatizirano izposojo koles na območju Bele krajine in je del sistema Dolenjska in Bela krajina Bike. Uporabnikom omogoča izposojo koles na skupaj 25-ih kompatibilnih postajah v občinah Semič, Črnomelj, Dolenjske Toplice, Novo mesto, Straža, Mirna peč in Trebnje.

V Beli krajini so trenutno na voljo štiri tovrstne kolesarske postaje. Poleg omenjenih dveh v semiški občini, sta na voljo še dve v črnomaljski občini in sicer na parkirišču pred črnomaljskim gradom ter pri Podjetniškem inkubatorju Bela krajina na Belokranjski cesti 36 v Črnomlju. S tem želijo spodbuditi trajnostni način mobilnosti, zmanjšati emisije ter negativne vplive na podnebne spremembe in prostor.

V sklopu projekta Z okolju prijazno infrastrukturo do urejenega podeželja je bilo sicer na območju 12 občin postavljeno 38 avtobusnih postaj ter tri kolesarske postaje za izposojo koles. Poleg infrastrukture bodo v spomladanskem času v sklopu projekta organizirane delavnice na temo varne poti otrok v šolo. Vrednost celotnega projekta je dobrih 400.000 evrov.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj