Na vsebino

Beti predstavlja nove, okolju prijazne izdelke

Od Frankfurta do pop-up trgovine v Ljubljani 10. in 11. maja.

Ste že slišali za reciklirane tekstilne preje, pobarvane v nežne odtenke z barvili na osnovi alg? To je najnovejši razvoj podjetja Beti.

Izdelek so razvili v sodelovanju s start-up podjetjem Algaeing in ga premierno predstavili na mednarodnem sejmu v Frankfurtu prejšnji teden. Barvila na osnovi alg so povsem naravna, biorazgradljiva in prijazna do naravnega okolja in ljudi.

Kolekcija upcycle^ izdelkov pa bo v petek in soboto, 10. in 11. maja, na voljo v pop-up shopu v CityParku v Ljubljani v okviru dogodka Nazaj za prihodnost. Dogodek »Nazaj za prihodnost« prinaša poleg pop-up trgovine tudi edinstveno modno revijo, ki spodbuja in proslavlja trajnost, kreativnost in iznajdljivost slovenske modne industrije.

Beti bo na modni reviji predstavila osrednji izdelek upcycle^ kolekcije – to so funkcijske nogavice, ki so nastale v sodelovanju s socialnim podjetjem Knof in oblikovalko Katjo Keserič Markovič. Nogavice nudijo vrhunski oprijem, vsestransko uporabnost in visoko vzdržljivost, poleg tega pa so narejene iz ostankov preje. Zaradi številnih elementov eko dizajna, ki je skrbno vključen v dizajn nogavic, so na lestvici trajnosti dobile oceno 9 od 10. Vsak par nogavic tehta le 30 gramov, vendar z njim prihranite kar 4 litre vode in 200 gramov izpustov CO2. Kolekcijo dopolnjujejo pisane in vzdržljive elastike za lase, ki so kos tudi najbolj neukrotljivim lasem. Celotna kolekcija je od preje do končnega izdelka narejena v Sloveniji, izdelki pa so pakirani le v minimalistično ekološko embalažo.

Več od dogodku lahko izveste TUKAJ.

Vir: Beti

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj