Na vsebino

V novem bloku oddali le 7 stanovanj

V teh dneh mineva natanko pol leta od odprtja novega stanovanjskega bloka na Čardaku v Črnomlju.

Glede na to, da je še vedno prostih 23 stanovanj smo na Stanovanjski sklad Republike Slovenije naslovili vprašanje kje vidijo težavo v oddajanju le-teh? Je to mogoče cena, neopremljeno stanovanje (vsaj kuhinja) ali kaj drugega?

Če ne bi živeli v Črnomlju, bi po teh podatkih dobili mnenje, da je v Črnomlju preveč stanovanjskih enot, ne pa, da jih primanjkuje.

Iz kabineta direktorja Stanovanjskega sklada nam je včeraj odgovor posredovala Alma Sinanović:

"Na podlagi vaših navedb vam sporočamo, da žal ne vemo, zakaj v občini, kjer so določene potrebe po stanovanjih, le-ta niso zasedena. Razpisni pogoji za najem stanovanj so enaki za vse lokacije, kjer Sklad razpolaga z novimi najemnimi stanovanji. Povsod se oddajajo neopremljena stanovanja, prav tako je podlaga za izračun višine najemnin ista kot pri vseh ostalih lokacijah, ki spadajo v isto kategorijo kot stanovanja v Črnomlju. S strani Sklada so bili izvedeni tudi postopki obveščanja lokalnih skupnosti in podjetij o novih najemnih stanovanjih prav tako so stanovanja podrobno opisana in predstavljena na spletni strani Sklada. V omejenem času je potekalo tudi oglaševanje v lokalnem mediju. V prihodnje bomo predstavitve razširili tudi na podjetja in sosednji občini Semič in Metlika, ki imata velike načrte vezane na izgradnjo 3. razvojne osi.

Sporočamo, da smo v trenutnem terminu zbiranja prijav prejeli 1 vlogo."

Skladu se zahvaljujemo za odgovor. Pred kratkim smo poročali o analizi potreb po stanovanjih v semiški občini in nameravani gradnji bloka v Metliki, zato dvomimo, da bodo tam našli najemnike, v kolikor pa računajo na 3. razvojno os ... hm ...

Naj še spomnimo na besede črnomaljskega župana Andreja Kavška ob polaganju temeljnega kamna:

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj