Na vsebino

Usposobi se za prvo posredovanje ob srčnem zastoju

Dvodnevna usposabljanja za prvo posredovanje ob srčnem zastoju bodo potekala nad garažami Zdravstvenega doma Metlika v terminih:

  • 28. - 29. 9. 2022, od 16. do 20. ure
  • 5. - 6. 10. 2022, od 16. do 20. ure
  • 12. - 13. 10. 2022, od 16. do 20. ure

Po zaključenem usposabljanju bodo udeleženci opravljali izpit. Po uspešno opravljenem izpitu se bodo lahko, na lastno željo, vključili v sistem prvih posredovalcev ob srčnem zastoju.

V kolikor ste zainteresirani za udeležbo, pošljite vašo prijavo s kontaktnimi podatki na e-naslov: [email protected]. V kolikor se bo izkazal večji interes po tovrstnem usposabljanju, bomo razpisali zanj dodatni termin.

Zaradi srčnega zastoja v Sloveniji vsak dan umre 5 - 6 ljudi. Največkrat se srčni zastoj zgodi v pričo ljudi, ki bi lahko takoj priskočili na pomoč, če bi vedeli kako. Z izvajanjem aktivnosti projekta "Skupaj za varni jutri" želimo prebivalce usposobiti za temeljne postopke oživljanja in uporabo AED naprave, da bi bila možnost preživetja občanov s srčnim zastojem bistveno višja. Občina Metlika je v sklopu projekta pridobila šolski defibrilator in lutko za učenje uporabe defibrilatorjev.

"Občina Metlika je partner v projektu »Skupaj za varni jutri« - usposabljanje za uporabo AED. Projekt »Skupaj za varni jutri« je program sodelovanja Lokalnih akcijskih skupin z območja Slovenije. Prijavitelj je LAS Dolenjska in Bela krajina, poleg Občine Metlika pa so partnerji v projektu še MO Novo mesto, Občina Črnomelj, Občine Mirna, Občina Šentrupert in Občina Mokronog Trebelno. Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja sofinancira predvidoma 85 % upravičenih stroškov projekta. Ocenjena vrednost projekta znaša 135.184,00 €. Odobrena sofinancerska sredstva Občine Metlika znašajo 2.130,10 €, lastni delež Občine Metlika pa 602,90 €. Projekt se je pričel izvajati v letu 2021, zaključi pa se v letu 2023".

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj