Na vsebino

Tudi v Metliki sprejeli prvošolce in izboljšali prometno varnost

Foto: Občina Metlika
Foto: Občina Metlika

Posebej slovesen je bil včerajšnji prvi šolski dan tudi za 51 učencev Osnovne šole Metlika, ki so šolski prag prestopili prvič. V športni dvorani je starše in učence nagovorila ravnateljica Željka Janjac, nato pa jim je nasmehe na usta s simpatičnimi in posrečenimi triki narisal čarodej Roman. V učilnicah so se nato posladkali s torto, fotografirali in prejeli rumene rutice.

Prvi dan šole je vedno znova priložnost, da se voznike, otroke in starše spomni na pomembnost varnega in odgovornega obnašanja na cesti, ki otrokom omogoča varno pot v šolo. Pred metliškim hramom učenosti, na križišču Šolske ulice in šolskega dovoza, so za večjo prometno varnost poskrbeli z novo talno označbo, ki prepoveduje ustavljanje. Po lanskih ugotovitvah je to namreč mesto, kjer so bili otroci najbolj ogroženi, saj so izstopali iz avtomobilov prav na križišču. Zato so na zgornjem parkirišču pri stopnišču uredili tri parkirna mesta za kratke postanke in jih ustrezno označili.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj